21 diner

Merijn
10 januari 2022
21 diner

We gaan het hebben over het 21 diner. Voor de één is het een nogal onbekende naam en de andere heeft er iedere week een paar op de planning staan. De traditie van de 21 diner is vooral bekend bij de studentenverenigingen maar tegenwoordig nemen ook steeds meer niet leden deel aan dit soort diners. Het idee is dat jij jouw nieuwe studievrienden uitnodigt om te komen dineren bij jou ouders thuis zodat zij jouw leven buiten het ‘studentenleven’ leren kennen.

Wie komt er op de gastenlijst?

Volgens de onofficiële regels nodig je als meisje alleen maar je vriendinnen uit voor de 21 diner. Maar je mag natuurlijk gewoon iedereen uitnodigen, het is jouw feestje! Het is natuurlijk wel duurder om voor meer mensen een diner te moeten organiseren dus houdt daar rekening mee want het is niet goedkoop.

21 diner

Persoonlijk thema

Jij mag jouw 21 diner natuurlijk elk thema dat jij wilt, zoals gezegd het is jouw feestje. Als je iets speciaals wilt doen is het een leuk idee om een persoonlijk thema aan je diner party te geven. Als je bijvoorbeeld bepaalde roots hebt kan je een feestje organiseren in dit thema met eten uit dat land en muziek uit dat land. Je kan ook een thema aan je favoriete eten geven, stel je bent super gek op sushi, dan geef je toch een Japans thema aan je feestje!

Het diner

Hoe ga jij in godsnaam voor zoveel man koken? Gelukkig hoeft dit helemaal niet als jouw budget dat toelaat. Je kan een chef naar jouw huis laten komen om het eten voor te bereiden. Je kan ook catering bestellen of je moeder lief aankijken.

Zorg dat je genoeg bestek en servies hebt voor het aantal mensen dat jij hebt uitgenodigd. Het is ook belangrijk om erop te letten dat jij genoeg pannen hebt, als jij of je familie besluiten zelf te koken.

Je kan het natuurlijk ook gemakkelijk houden en het een pizza thema geven en gewoon 15 pizza’s bestellen! Zo kom je er wel heel gemakkelijk van af.

21 diners zijn een leuke manier om een kijkje te kunnen nemen in het leven van jouw studentenvrienden.

Meer nieuws