7 tips om je horecagelegenheid in te richten

Jasper
25 maart 2022
7 tips om je horecagelegenheid in te richten

Is het altijd je droom geweest om je eigen restaurant te openen? Waarschijnlijk kijk je er erg naar uit om jouw horecagelegenheid helemaal naar jouw smaak in te richten. Er zijn wel een paar praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Wij loodsen je even langs de belangrijkste aandachtspunten.

Maak een moodboard

Voordat je meubels gaat kopen en een container voor mkb afval laat komen, is het goed om een heel duidelijk beeld te hebben van de inrichting. Een moodboard helpt hierbij. Ga op zoek naar foto’s van kleuren, meubels en stijlen die jij mooi vindt en leg dit aan een architect voor.

Laat de menukaart het interieur bepalen

Wanneer je aan de slag gaat met zo’n moodboard kun je ook rekening houden met het menu. Serveer je Italiaanse gerechten, dan kun je voor mediterrane kleuren gaan. Wellicht lijkt dit cliché, maar gasten herkennen deze stijl, wat zorgt voor een totaalbeleving.

Let op de verlichting

Verlichting bepaalt in grote mate de sfeer in jouw restaurant of café. Serveer je uitgebreide diners? Dan past daar licht bij dat iets gedimd is. Serveer je een snelle hap? Dan past iets fellere verlichting bij het interieur. Uiteraard is de regel: te veel licht is niet fijn, maar te weinig licht ook niet.

Zorg voor een eyecatcher

Je restaurant moet niet te druk zijn, maar het moet natuurlijk ook niet saai zijn. Je moet daarom een goede balans vinden tussen opvallende items en dingen die rust uitstralen. Kies bijvoorbeeld één eycatcher, bijvoorbeeld een grote kandelaar of een groot schilderij.

Wie zijn je gasten

We moeten je even uit de droom helpen dat je helemáál kunt doen wat je wilt. Uiteindelijk wil je gasten binnenhalen en hen een fijne tijd bezorgen. Daarom is het ook belangrijk om rekening te houden met de gasten. Wanneer je verwacht dat je gasten een goed gevulde portemonnee hebben, zal je restaurant ook luxe moeten uitstralen. Mkb afval en vlekken zijn een no-go in die situatie.

Akoestiek verbeteren

Akoestiek is ook een belangrijke factor waardoor mensen graag bij jou zullen komen eten of niet. Wanneer het erg gehorig is en mensen moeten schreeuwen, zullen ze dit niet als fijn ervaren. Met kussens en zachte materialen kun je dit voorkomen.

Meer nieuws