Beenmassage Apparaat Kopen

Of je nu op oudere leeftijd bent, of nog maar net op de wereld staat, beenmassage apparaten zijn goed voor veel dingen, klachten en mensen. Jaarlijks komen er namelijk steeds meer mensen bij die beenklachten hebben of een beenmassage nodig hebben om op die manier de dag door te komen. 

Als je het zat bent om altijd naar een masseur te gaan, of je je er gewoon niet prettig bij voelt, dan komt een beenmassage apparaat goed van pas. Maar niet elk apparaat is geschikt voor alle klachten of doeleinden. In dit artikel lees je dan ook precies wat een beenmassage apparaat doet, waar je op moet letten als je een beenmassage apparaat koopt en waar hij allemaal goed voor is. Dat maakt je leven wie weet wel een stuk mobieler en kan je zonder pijn of klachten weer leuke dingen gaan doen. 

Wat is een beenmassage apparaat? 

De naam is misschien al heel duidelijk, maar wat het apparaat precies doet is belangrijk om te weten voor je een beenmassage apparaat koopt. Een voetmassage-apparaat is bekender dan een beenmassage apparaat. Echter lijkt het wel op elkaar qua werking.  

Een beenmassage apparaat ziet er vaak uit als een soort kniekousen met veel klittenband en een afstandsbediening. Dit maakt het dragen en gebruiken van een beenmassage apparaat ook zo makkelijk. Daarnaast zijn er verschillende soorten apparaten die allemaal andere functies hebben. Zo heeft de ene wel de functie Shiatsu-massage en kan je de ander dragen tot schoenmaat 46. Hierdoor is een beenmassage apparaat goed geschikt voor veel mensen. 

Een beenmassage apparaat heeft als hoofddoel pijnlijke en vermoeide spieren verlichten. Door het masseren wordt de bloedsomloop en het zenuwstelsel gestimuleerd en worden de spieren los gemasseerd zoals gebeurt als je naar een masseur gaat. Dit kan uiteraard gewoon thuis op de bank, wat een reden is dat mensen kiezen voor een beenmassage apparaat. 

Hoe dit gebeurt? Dat verschilt uiteraard per apparaat, maar het meest voorkomende is door trillingen, warmte en compressie. Het apparaat zorgt voor trillingen en warmte door middel van een speciaal systeem wat goed is voor de ontspanning en het loskomen van de spieren. Tevens werkt het trillen voor een betere bloedsomloop en de warmte is weer goed voor de zenuwen. Ook compressie is goed voor de bloedsomloop en het zenuwstelsel omdat het op deze manier getriggerd wordt.   

Hoe werkt een beenmassage apparaat? 

Een beenmassage apparaat is vrij nieuw op de markt en voor veel, voornamelijk oudere, mensen is het maar een eng en vreemd ding. Maar het werkt heel handig en simpel. Het enige wat je hoeft te doen is het apparaat om je benen binden en gaan zitten in een comfortabele stoel of op de bank.  

Je kan je benen in het apparaat krijgen op verschillende manieren. Het ene apparaat biedt klittenband wat je vast maakt en wat er voor zorgt dat je zo in het apparaat kan stappen. En het andere apparaat heeft een wijde instap waar je gemakkelijk je been in kan plaatsen. Het is dus maar net wat je fijner vind, maar ze werken allebei hetzelfde. 

Mensen die minder mobiel zijn kunnen beter voor een apparaat gaan waar je, door middel van klittenband, gemakkelijk je been in kan plaatsen. Je hoeft dan namelijk vaak je been niet zo hoog op te tillen en je kan de banden net zo strak doen als je zelf prettig vind. Dit voorkomt ongemak en zere botten of gewrichten voor en na het gebruik.  

Waarbij kan een beenmassage apparaat goed helpen? 

Een beenmassage apparaat is niet alleen maar fijn als je hem 1 keer in de week zomaar gebruikt. Hoewel dit helemaal niet slecht is, is hij voornamelijk ontwikkeld om verschillende klachten te verlichten. Mocht je hebben besloten om, voor bepaalde klachten, een beenmassage apparaat te kopen, dan is het wel fijn om te weten of hij wel geschikt is voor je klachten. 

Zoals je net kon lezen stimuleert een beenmassage de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Als de bloedsomloop verbetert wordt, zal tevens de lymfestroom toenemen. Dit zorgt voor meer zuurstof en voedingsstoffen die via de bloedbaan naar de spieren getransporteerd worden. Dit heeft vele gezondheidsvoordelen. Zeker als je veel problemen hebt met je onderlichaam. 

Vermindering van zwellingen en ontstekingen 

Door het trillen en de warmte die bepaalde apparaten afgeven, worden zwellingen sterk vermindert. De bloedsomloop is beter en sterker waardoor de afvalstoffen beter en sneller afgevoerd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat de zwelling sneller kleiner word en ontstekingen minder overlast bezorgen. Je lichaam is namelijk sterker en de ontsteking wordt beter weggehaald en bestreden. 

Vermindering van opgezwollen voeten en benen 

Veel oudere mensen hebben veel last van vochtophoping in de enkels en voeten. Dit maakt lopen of andere dagelijkse activiteiten moeilijker. Hier kan een beenmassage apparaat tevens bij helpen. Het werkt hetzelfde als bij zwellingen. De bloedsomloop is beter en dus kan het vocht makkelijker weg getransporteerd worden. Dit plas je gewoon uit en hierdoor kan je makkelijker door het leven lopen en misschien zelfs weer stukken wandelen. Dat heeft weer gezondheidsvoordelen op zichzelf. 

Versnellen van het spierherstel 

Jongeren die veel sporten hebben vaak last van spierpijn. Dan gaan ze even onder een warme douche of leggen een deken over hun benen, maar komen er achter dat het niet echt helpt. Door een beenmassage apparaat te kopen kan je tevens alle dure shakes en poeders in de ton gooien. Een beenmassage apparaat helpt namelijk bij de versnelling van spierherstel. Dit is door middel van de hitte en trillingen. Hitte is goed voor de spieren en kleine haarscheurtjes die kunnen ontstaan. Trillingen zorgen er weer voor dat de spieren los komen en rustiger zijn. Ook hier komt een goede bloedsomloop weer kijken wat ook bijdraagt aan het spierherstel.  

Minder stress 

Een beenmassage apparaat helpt niet alleen om je onderlichaam te ontspannen. Je zult namelijk je hele lichaam ontspannen en hierdoor heb je minder last van stress. Een massage werkt rustgevend op het hele lichaam omdat het een groot deel van je lichaam direct laat ontspannen. Dit slaat door, door je hele lichaam en hierdoor wordt het in je hoofd ook een stukje rustiger. Het heeft dus goede effecten op je gehele lichaam. 

Verbeterde sportieve prestaties 

Voor veel jongeren is sporten erg belangrijk en hier gaan ze dan ook vol voor. Een beenmassage apparaat draagt bij aan de flexibiliteit van je spieren en de kracht die je spieren hebben. Het ontspannen en sneller herstellen van je spieren zorgt ervoor dat je betere prestaties kan behalen en je spieren sterker blijven dan wanneer je geen beenmassage apparaat gebruikt. Ook zeker jongeren kunnen een beenmassage apparaat goed gebruiken. 

Afnemende spiervermoeidheid 

Als je op hoog niveau sport, of dit je doel is, wil je geen last hebben van snel vermoeide spieren. Door de rust die een beenmassage apparaat je spieren biedt, kunnen je spieren langer mee als je ze eens goed aan de tand voelt. Ook hierbij komt het bovenstaande punt sterkere en flexibelere spieren kijken omdat dit tevens bijdraagt aan het uithoudingsvermogen van de spieren tijdens een training of andere bezigheden. 

Zoals je kan zien is een beenmassage niet alleen goed voor ouderen die last hebben van opzwellingen. Jongeren die veel en goed sporten hebben er veel profijt van. Maar als je niet veel of hard sport en geen klachten hebt, is een beenmassage apparaat goed voor je lichaam. Alle spieren moeten eens in de zoveel tijd ontspanning hebben net zoals je eens in de zoveel tijd even rust moet hebben. Een beenmassage apparaat kopen voor 1 keer per maand is daarom helemaal geen gek idee. 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een beenmassage apparaat? 

Welk toestel of apparaat je ook koopt, er zijn altijd een aantal punten waar je goed op moet letten als je het aanschaft. Al is het al zoiets simpels als de kleur of grootte, dit kan een groot verschil maken in de gebruiksvriendelijkheid of het kunnen van het apparaat. 

Instap  

Bij een beenmassage apparaat is het belangrijk dat je let op instap van het apparaat. Beschikt hij over klittenband en kan je het apparaat om je been schuiven of moet je er in stappen?  Dit is niet alleen belangrijk voor de gebruiksvriendelijkheid, maar ook voor de gezondheid van je benen. Als je ze hoog moet optillen kan dit veel pijn of een oncomfortabel gevoel geven wat juist niet de bedoeling is. 

Type en instellingen   

Tevens moet je kijken naar het type apparaat. Er zijn veel verschillende soorten beenmassage apparaten die allemaal anders werken. Niet elk apparaat is voor iedereen fijn dus kijk ook goed of de klachten die je hebt, vermeden of verwijdert kunnen worden met het apparaat. De instellingen zijn nog een punt voor je aandacht. Kan je het apparaat instellen of heeft het maar 1 standaard functie. Als je gevoelige benen hebt kan dit dan te veel zijn. Bouw de instellingen geleidelijk op en ga niet te snel van start. Dit doet meer kwaad dan goed. Zeker daarom is het een belangrijk aandachtspunt. 

Functies van het apparaat   

Stel jezelf de vraag “welke functies heeft het apparaat” als je een beenmassage apparaat uitzoekt. Zit er een hitte functie op en kan je deze instellen? Geeft het apparaat alleen een kuit massage of ook een voet en been massage? Kan je de trilintensiteit aan en uit doen en kan je het apparaat op aparte plekken laten opblazen? Als je ja op deze vragen kan zeggen kan je een heel eigen behandeling samenstellen en is het apparaat helemaal ingesteld op je eigen lichaam en klachten. Dat is beter voor je gezondheid en dan voelt het apparaat fijner aan.  

Pasvorm van het apparaat 

Je denkt misschien snel dat elke vorm en maat prima is. Dit is echter niet zo. Het is daarom sterk aan te raden om hem eerst te passen en de juiste maat en vorm te zoeken. Dit draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid en het comfortabele gevoel wat je zou moeten krijgen tijdens het gebruik. Een te groot apparaat is niet supererg, maar te klein kan leiden tot verdrukkingen en pijn. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Of de hitte-elementen zitten te dicht op de huid wat leid tot verbranding, of het trillen staat te hard voor hoe strak het apparaat zit en de compressie is te veel waardoor je been afknelt. Even passen en je hebt geen last van deze punten. 

De veiligheid van een beenmassage apparaat 

Elk apparaat wat met een motortje werkt moet getest worden. Zonder de juiste punten mag het product niet op de markt komen. Toch gebeuren er soms ongelukken met apparaten omdat ze veroudert zijn en ziektes beginnen te vertonen. Daar kan je uiteraard niets aan doen, maar het is goed om te weten dat je wel de risico’s kan verminderen. Dit doe je door een apparaat te kiezen met een oververhittingsbescherming. Dit betekent dat het apparaat vanzelf uit gaat als hij te warm wordt. Dit betekent geen brandwonden en ook geen brandgevaar. Dat is uiteraard wel het veiligst. 

Is een beenmassage apparaat wat voor jou? 

Een beenmassage apparaat is een handig apparaat wat je onderlichaam masseert en waar je veel gezondheidsvoordelen uit haalt. Bij bepaalde types hoef je er alleen maar in te stappen. Superhandig na een middagje sporten. Daarnaast zijn er nog massageapparaten die je vast maakt met klittenband. Deze zijn weer beter geschikt voor ouderen die een massageapparaat gebruiken voor hun gezondheidsklachten. 

Want daar is een beenmassage apparaat erg goed voor. Of je nu veel gesport hebt en spierpijn wil verminderen of voorkomen, of je last hebt van zwellingen en opgezwollen benen, een beenmassage apparaat kan je helpen om veel lichamelijke klachten te verlichten. Zo ook stress en het verminderen van ontstekingen.  Veel mensen denken dat massageapparaten alleen goed zijn voor ouderen, maar dat hebben ze toch echt fout. 

Jongeren kunnen beenmassage apparaten gebruiken om hun spieren fit, flexibel en sterk te houden. Tevens zorgt een massage voor een sneller spierherstel waardoor je snel weer kan trainen. Het enige wat je hoeft te doen is letten op het type apparaat, de instap, de instellingen die op het apparaat zitten net zoals de functies waarover het apparaat beschikt en vergeet de pasvorm en veiligheid van het apparaat niet. Met deze aandachtspunten kan je je onderlichaam, en de rest van je lichaam, eens goede rust bieden en de dag weer fit door lopen.