Radiatorfolie - trend van 2023?

Casper Doorn
10 augustus 2023
Radiatorfolie - trend van 2023?

Heb je er ooit aan gedacht om eenvoudige veranderingen in je huis aan te brengen die niet alleen je portemonnee ten goede komen, maar ook het milieu helpen? Radiatorfolie is zo'n slimme aanpassing die een positieve impact kan hebben op zowel je financiën als de planeet. In dit artikel ontdek je hoe je met radiatorfolie niet alleen warmte bespaart, maar ook energie en geld.

Een slimme zet voor jou en het milieu

Stel je voor: elk jaar gooi je onbedoeld geld het raam uit, terwijl je tegelijkertijd onnodig energie verspilt. Radiatoren verwarmen niet alleen je huis, maar ook de buitenmuur. Dat is waar radiatorfolie binnenkomt. Door dit eenvoudige materiaal op je radiatoren aan te brengen, kun je tot wel 80% van de warmte die anders naar de buitenmuur zou gaan, terug in je kamer reflecteren. Hiermee draag je niet alleen bij aan het verminderen van je energieconsumptie, maar ook aan het verminderen van je ecologische voetafdruk. Een gemiddeld huis met geïsoleerde muren kan jaarlijks tussen de 20 en 40 euro besparen dankzij radiatorfolie. Dit komt neer op ongeveer 10 m3 (8 euro) aan gas per vierkante meter radiatorfolie. Met een terugverdientijd van meestal slechts twee jaar, is dit een win-win-win situatie – minder verwarmingskosten, minder energieverspilling en minder milieubelasting.

Eenvoudig aanbrengen, grote voordelen

Nu je de voordelen kent, wil je waarschijnlijk weten hoe je zelf radiatorfolie kunt aanbrengen. Geen zorgen, het is een moeiteloze klus. Hier zijn de stappen:

Stap 1: Meten is weten Pak je meetlint en meet je radiator op. Knip de folie zo'n 10 centimeter korter af dan de gemeten lengte. Dit zorgt ervoor dat de folie niet zichtbaar is en mooi past.

Stap 2: Plakken maar! Bevestig de kant van de radiatorfolie met schuim tegen de muur met behulp van dubbelzijdig aluminiumtape. Zorg ervoor dat het goed vastzit.

Stap 3: De finishing touch Gebruik magneettape om de folie voorzichtig achter je radiator te laten zakken. Gebruik een knijper om de onderkant van de folie iets zwaarder te maken voor een soepelere installatie. Druk vervolgens de folie stevig vast met je hand of een stok.

De beste keuze voor jouw huis

Ben je overtuigd en wil je direct aan de slag? We hebben een topper voor je geselecteerd: Ecosavers. Deze radiatorfolie heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar levert ook uitstekende resultaten voor een betaalbare prijs.

Eco Radiatorfolie - 500cm x 45cm - Incl. 20 magneten Prijs: €21.99 Met onze radiatorfolie wordt maar liefst 90% van de directe stralingswarmte van de radiator weerkaatst, waardoor je optimaal profiteert van de warmte in je kamer. Bekijk het uitgebreide artikel radiatorfolie besparen

Een slimme investering

Radiatorfolie is een kleine verandering met grote voordelen. Het is niet alleen een slimme keuze voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Door het juist aan te brengen, kun je onmiddellijk beginnen met besparen en tegelijkertijd een positieve bijdrage leveren aan duurzaamheid. Wacht niet langer – investeer in radiatorfolie en geniet van de voordelen voor jarenlang comfort en besparingen. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Meer nieuws