Betaal nooit meer te veel voor een taxirit met deze 4 tips!

Jasper
26 oktober 2021
Betaal nooit meer te veel voor een taxirit met deze 4 tips!

Een taxi is meestal een comfortabele privémanier van reizen, maar daartegenover is het wel flink duurder dan andere alternatieven van openbaar vervoer. Je moet vaak goed opletten bij een taxirit berekenen, omdat je niet weet waarvoor de kosten worden aangeslagen. Hieronder vind je 4 tips die je kunt gebruiken, zodat je zeker weet waar je voor betaalt bij het nemen van de taxi.

Spreek de prijs voor de reis af

Als je zegt waar je heen moet, zal de taxichauffeur vast al wel een idee hebben over wat de prijs zal zijn. Vraag hiernaar op het moment dat je instapt, zodat je niet na de reis voor onverwachte kosten komt te staan. Dit gebeurt voornamelijk bij het nemen van een taxi in het buitenland. Hier kan het ook voorkomen dat de chauffeur de prijs wilt opdrijven door een extra rondje te rijden, of door een grote omweg te nemen. Door een vast tarief van tevoren af te spreken, kan je dit vermijden.

 

taxirit berekenen

 

Weet je eigen route

Een andere manier om dit te voorkomen, is door jezelf goed in te lezen over de route die je wilt nemen. Als de chauffeur hier dan ineens erg van afwijkt, dan weet je dat er iets niet helemaal goed zit. Nu kan het natuurlijk ook zijn dat je chauffeur een andere route neemt om zo het drukke verkeer te vermijden. Vraag dit na tijdens de rit, zodat je zeker weet dat je niet wordt opgelicht.

Reserveer een taxi van tevoren

In films zie je vaak dat een acteur zijn hand wuift naar een taxi en dat deze hem oppikt. Dit kan natuurlijk ook in het echte leven, maar het is meestal verstandiger om de taxi van tevoren te reserveren, zodat je zeker weet bij wie je in de auto stapt.

Onderhandelen bij een taxirit berekenen

In het buitenland kan je vaak nog wel eens proberen om te onderhandelen over de prijs van een taxi-, tuktuk-, of riksjarit. Doe dit voorafgaand aan de rit, zodat je zelf kan kiezen welke taxi het voordeligst voor je is.

Meer nieuws