Daag jezelf uit met de VeganChallenge

Jasper
18 oktober 2021
Daag jezelf uit met de VeganChallenge

Tijdens de VeganChallenge daag je jezelf uit om een maand lang, 30 dagen veganistisch te eten. Probeer de veganistische levensstijl alleen of probeer samen met anderen de uitdaging aan te gaan. De VeganChallenge kun je op iedere dag van het jaar starten, wanneer jij wil. Tijdens de VeganChallenge krijg je een nieuwsbrief vol informatie, vegan recepten en feiten.

Waarom veganistisch eten?

Sommige mensen zien de voordelen van veganistisch eten niet in. Een veganist kan op jaarbasis al verschil maken voor tientallen dieren. Er is veel dierenleed, ze worden gefokt, opgesloten in kleine hokken en vroegtijdig gedood. Het niet willen bijdragen aan dit dierenleed is voor veel mensen een reden op veganistisch te gaan eten.

Wist je dat veganisme een belangrijke bijdrage levert aan het terugdringen van de hongersnoden in de wereld? De landbouwgrond kan veel effici├źnter gebruikt worden, wanneer en voedsel voor mensen op kan worden geoogst.

Veganistisch eten is ook goed voor onze gezondheid. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het risico op hart- en vaatziekten bepaalde soorten kanker, obesitas en diabetes type 2 verkleint. Ook het Voedingscentrum adviseert om vaker en meer plantaardig te eten. Plantaardig eten kan heel lekker zijn, bekijk maar eens de lekkere vegan recepten op internet.

Verder is plantaardig eten goed voor het milieu. De veehouderij is namelijk verantwoordelijk voor de grootste uitstoot van broeikasgassen.

vegan recepten

Hoe gaat de VeganChallenge in zijn werk?

Ben jij overtuigd om de veganistische levensstijl uit te proberen? Schrijf je dan nu in via het inschrijfformulier op internet. Op je mail zie je vanzelf een bevestigingsmail verschijnen. Bevestig je aanmelding voor de VeganChallenge in de bevestigingsmail. De VeganChallege kan nu beginnen.

Op de door jouw gekozen startdatum ontvang je de eerste nieuwsbrief. Iedere dag zul je een nieuwsbrief in je mailbox ontvangen over het onderwerp van de dag, vegan recepten en andere interessante artikelen. Na 30 dagen zit de challenge erop. Is het je goed bevallen? Dan kun je misschien voor langere tijd doorgaan met plantaardig eten.

Het doel van de VeganChallenge is namelijk om zoveel mogelijk mensen op een eenvoudige manier kennis te laten maken met de veganistische levensstijl. De focus ligt vooral op wat je eet.

Meer nieuws