Dit zijn de beste tips om je kleding schoon te houden!

Ivan
3 maart 2022
Dit zijn de beste tips om je kleding schoon te houden!

Iedereen wil natuurlijk zijn of haar kleding zo lang mogelijk mooi houden. Maar hoe je dat nu precies het beste? Op het etiket van de meeste kleding lees je hoe je de kleding moet verzorgen. Sommige kledingstukken mogen bijvoorbeeld niet worden gewassen en moeten naar de stomerij, andere kledingstukken moeten met de hand worden gewassen. Fleecetruien moeten vaak op een speciale manier gedroogd worden en overhemden met veel kreukels moeten zorgvuldig worden gestreken. Het is dus vak belangrijk om te checken hoe je je kleding moet verzorgen om ze mooi te kunnen houden! Kun jij wel wat tips gebruiken om je kleding mooi te houden? Vergeet dan zeker niet onderstaande tips te lezen!

Wat kun je doen uit voorzorg?

Zoals al eerder gezegd is het allereerst belangrijk om de verschillende wasvoorschriften van je kledingstukken te controleren. Iedere stof heeft namelijk zo zijn manier van schoonmaken en dus ook van mooi houden. Was je kleding met het juiste programma en vooral zeker niet te warm! Check ook af en toe eens of je de verschillende soorten symbolen op de wasvoorschriften nog kent! Daarnaast gebruiker drogers vaak hoge temperaturen. Dit is niet altijd geschikt voor alle soorten materialen. Hierdoor kan het kledingstuk krimpen. Dat wil je natuurlijk niet! De meeste drogers kunnen tegenwoordig  op een lagere temperatuur worden ingesteld. Maar dit is niet het enige nadeel. Je kleding gaat namelijk niet bepaald langer mee in de droger.

sneakers schoonmaken

Wat kun je erna doen?

Als je mooiste kledingstukken eenmaal mooi gewassen en verzorgd zijn, is het natuurlijk ook een kwestie van schoon houden. Denk bijvoorbeeld aan het voorkomen van allerlei vlekken in je kleding. Het is het beste om de vlek zo snel mogelijk te verwijderen. Behandel vlekken altijd voordat je je kleding in de wasmachine doet. Echter zijn er voor allerlei soorten vlekken ook oplossingen! Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een vlekken verwijderaar voor je sneakers schoonmaken. Hoe fijn is het als je je sneakers schoonmaken kunt en ze weer als nieuw uitzien. Daarnaast kun je ook met allerlei simpele middelen je sneakers schoonmaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van soda of afwasmiddel? Dit is bovendien nog een stuk goedkoper.

Meer nieuws