Een fijn bed betekent een goede nachtrust

Merijn
20 december 2021
Een fijn bed betekent een goede nachtrust

Het is essentieel om een goede nachtrust te hebben. Het is daarom belangrijk om te investeren in een goed bed waarin je tot rust kunt komen. Tegenwoordig zijn er heel erg veel soorten bedden, elk met andere kenmerken. Je kunt gaan voor een boxspring bed, conventioneel bed of een waterbed. Een conventioneel bed is in principe een ledikant met hierin een (losse) bedbodem of matras. Als je besluit voor een waterbed te gaan, heb je de keuze uit verschillende soorten waterbedden. Een boxspring bed is een bedbodem waar je alleen een matras op hoeft te leggen. Het is per persoon verschillend welk bed ideaal is.

Een hotelbed in huis

Een boxspring bed (een typisch hotelbed) is een soort doos die bekleed is met veren en stof. Het is mogelijk om verschillende soorten matrassen op de doos te leggen, zoals bijvoorbeeld een koudschuim matras. Een pocketmatras blijft het meest populair als men voor een boxspring bed kiest. De boxspring 180x200 is de meest gangbare afmeting en staat bekend als enorm comfortabel. Je kunt in een boxspring 180x200 fantastisch slapen met je partner, tenzij je beiden kleiner bent dan 1.85 meter. Een boxspring bed heet ook wel een ‘queensize’ bed. Zoek online op ‘goedkope boxsprings’ om allerlei boxspring bedden te vergelijken. Ook goedkope boxsprings zijn er in diverse uitvoeringen.

boxspring 180x200

Een ledikant of toch een waterbed?

Ga vooral voor een waterbed als je snakt naar iets anders. Zo kun je kiezen voor een lichtgewicht waterbed, maar ook een hardside of softside waterbed. Een waterbed is er ook in verschillende en uiteenlopende stijlen en uitvoeringen. Een waterbed is echter moeilijk te verplaatsen, door het gewicht. Daarnaast dien je elk halfjaar je bed te onderhouden en conditioner toe te voegen aan het water. Bovendien kost een waterbed flink wat stroom. Het water moet verwarmd worden. Als je voor een ledikant gaat, kun je kiezen uit staal of hout. Dit zijn conventionele bedden die bestaan in alle kleuren van de regenboog, om nog maar te zwijgen over de diverse stijlen. Zo is een hemelbed een mooie toevoeging aan een sprookjesachtige slaapkamer bijvoorbeeld. Je kunt alle kanten op als je kiest voor een conventioneel bed.

Meer nieuws