10 handige hulpmiddelen op kantoor

Casper Doorn
26 april 2024
10 handige hulpmiddelen op kantoor

Elke werkplek heeft wel handige gadgets of hulpmiddelen op het bureau liggen. Deze gadgets zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Van praktische apparaten die je taken automatiseren tot leuke accessoires die je werkplek opvrolijken, er is voor iedereen wat wils. In deze blog belichten we 10 handige hulpmiddelen op kantoor die voor elk beroep een werkdag een stuk efficiënter en leuker kunnen maken.

1. Ergonomische muis en toetsenbord

Een goede ergonomie is belangrijk voor een gezonde werkplek. Met een ergonomische muis en toetsenbord voorkom je klachten aan je polsen, armen en schouders. Kies modellen die verstelbaar zijn en goed aansluiten bij de vorm van je handen. Werknemers op een advocatenkantoor in Sittard kunnen dit hulpmiddel goed gebruiken. Want langdurig gebruik van een normale muis en toetsenbord kan leiden tot RSI-klachten. Investeer in je gezondheid en kies voor ergonomische varianten om pijn en ongemak in de toekomst te voorkomen.

2. Documenten scanner

Met een documenten scanner kun je snel en eenvoudig papierwerk digitaliseren. Dit bespaart je tijd en papier, en maakt het makkelijker om je bestanden te ordenen en te delen. Zeg vaarwel aan papierbergen! Scan je documenten in en bewaar ze digitaal, zo bespaar je ruimte op je bureau en heb je een opgeruimd en overzichtelijke werkplek.

3. Noise canceling koptelefoon

Hoewel er werkgevers zijn die liever niet willen dat je met muziek in je oren werkt, zijn er genoeg bedrijven die denken dat het de arbeidsproductiviteit bevordert. Als je last hebt van lawaai kan je je niet goed concentreren op kantoor. Met een noise cancelling koptelefoon kun je je volledig concentreren op je werk. Deze koptelefoons filteren omgevingsgeluiden, zodat je ongestoord kunt telefoneren, muziek kunt luisteren of je kunt focussen op je taken. Perfect voor open-plan kantoren waar concentratie een uitdaging kan zijn. Met noise cancelling koptelefoons creëer je je eigen bubbel van rust en productiviteit. Let wel dat je altijd aanspreekbaar bent voor collega’s. Niets is zo vervelend als je tegen iemand praat die je niet hoort.

4. Draadloze oplader

Met een draadloze oplader hoef je je telefoon nooit meer uit het oog te verliezen. Leg je telefoon simpelweg op de lader en hij wordt automatisch opgeladen. Zo heb je altijd een volle batterij, zonder dat je bureau vol ligt met kabels. Zorg er wel voor dat je de lader niet binnen handbereik legt, want anders kun je te snel afgeleid raken door berichtjes. Voor mensen die afhankelijk zijn van de telefoon en absoluut geen belletje of berichtje mogen missen, kan dit natuurlijk wel een uitkomst zijn.

5. Smart speaker

Zit je alleen op kantoor en word je gek van de stilte? Dan is een smart speaker, wellicht wat voor jou. Een smart speaker kan je dag op kantoor een stuk makkelijker maken. Met spraakopdrachten kun je muziek afspelen, podcasts beluisteren, alarmen instellen en zelfs je agenda beheren. Doordat je de smart speaker met je stem bediend, kun je in de tussentijd je mail aftypen.

6. Bureaulamp met daglichtstimulatie

De juiste verlichting is belangrijk voor je concentratie en welzijn. Een bureaulamp met daglichtsimulatie is een handig hulpmiddel op kantoor die je niet mag missen. Deze lamp heeft namelijk een positief effect op je humeur en energieniveau.

7. Plantenpot met ingebouwde kweeklamp

Planten op kantoor zorgen voor een gezondere en prettigere werkomgeving. Met een plantenpot met ingebouwde kweeklamp hoef je je geen zorgen te maken over het verzorgen van je planten. De lamp zorgt voor het juiste licht en water, zodat je planten altijd gezond en fris blijven. Dus zelfs als je geen groene vingers hebt, kun je met dit handige hulpmiddel op kantoor genieten van planten op je werkplek.

8. Fidget toy

Als je snel afgeleid bent, kan een fidget toy de uitkomst bieden. Met een fidget toy kun je je handen bezighouden en je concentratie verhogen. Er zijn verschillende fidget toys verkrijgbaar, van stressbal tot een rubiks cube. Fidget toys zijn niet alleen leuk, ze kunnen je ook helpen om stress te verminderen en je focus te verbeteren. Ideaal voor als je merkt dat je je aandacht verliest.

9. Draadloze presenter

Maak presentaties geven een fluitje van een cent met een draadloze presenter. Zo bedien je je presentatie vanaf elke plek in de ruimte, zonder dat je hier kabels voor hoeft te gebruiken.

10. Grappige mok

Een grappige koffie of theekop kan je dag opfleuren en een glimlach op je gezicht toveren. Kies een mok met een leuke tekst of afbeelding die past bij jouw gevoel voor humor.

Met deze gadgets en hulpmiddelen maak je jouw werkplek op kantoor een stuk efficiënter, leuker en gezonder!

Meer nieuws