Hoe ga je verder na een scheiding?

Jasper
17 januari 2022
Hoe ga je verder na een scheiding?

Aan welke kant van de medaille je ook staat, een scheiding gaat niet in de koude kleren zitten. Misschien zit je vol met vragen, verdriet en woede of vol met schuldgevoel en anderzijds met liefdeskriebels voor een ander. Het kan van alles zijn, wat je nu voelt en ervaart. Ook even helemaal niks voelen of ervaren kan. Iedereen is anders en elke situatie is ook weer anders. Maar hoe krabbel je weer op?

Staande blijven, schoonmaakster gezocht.

Misschien is verder gaan, nog eventjes te veel voor jou. Soms is stilstaan bij alles wat iets met je doet belangrijk. Soms is alleen al staande blijven genoeg. Wat kan helpen is om tijdelijk even minder werk te doen waarvoor je jouw hoofd moet gebruiken. Daarentegen wat meer fysiek werk te doen. Zoek dus gerust naar die advertentie waarop staat 'schoonmaakster gezocht'. Het kan een oplossing zijn, het is en blijft een zeer persoonlijke ervaring.

schoonmaakster gezocht

Ga erop uit

Ja ik weet het, dit wil je niet horen. En, heel erg misschien heb je ook gelijk, want iedereen is anders. Sommige mensen hebben juist tijd voor zichzelf nodig, om alles op een rijtje te krijgen. Hoor jij die mensen? Volg dan ook gerust jouw eigen pad hierin. Veel mensen echter komen er sneller bovenop, als ze op sociaal gebied weer wat meer dingen ondernemen. Gelukkig hebben de meeste mensen ook vrienden om zich heen, die ze er dan ook wel doorheen helpen. Ook al ben je met dat uitje met vrienden, maar even 10 minuten uit de ellende in jouw hoofd gekropen. Dan is dat al winst.

Wat had je anders moeten doen?

Het is natuurlijk altijd makkelijker om naar de ander te wijzen. Maar een scheiding ligt pas echt achter je, als je weet waar je dankbaar voor bent en als je weet wat je anders had moeten doen. Beter gezegd: als je ooit weer een serieuze relatie zou hebben, wat wil je dan anders doen? Het is een les waar je wat uit kunt halen.

Het leven gaat door

Iedereen heeft en neemt zijn eigen tijd om verder te gaan na de scheiding. Als je die vacature van schoonmaakster gezocht hebt gevonden en werkt als schoonmaakster, merk je misschien wel weer dat je een andere uitdaging zoekt. Dan kan zomaar eens die vacature van 'schoonmaker gezocht' weer online komen, omdat jij een andere leuke baan hebt gevonden. Het kan ook zijn dat het werk je gewoon goed bevalt en het zo laat. Zeker na een scheiding, ga je merken dat je steeds meer voor jezelf kiest. Een scheiding is niet alleen maar verlies.

Meer nieuws