Hoe zeg je nee tegen jouw kind van vijf?

Jasper
24 december 2021
Hoe zeg je nee tegen jouw kind van vijf?

Het is een gave die veel kinderen bezitten: continue vragen, mag ik dit? Mag ik dat? Het kan echt vervelend worden en ongemerkt, vooral op momenten dat je moe bent, ga je misschien wel voor de bijl, om maar van het gezeur af te zijn. Het lijkt ook wel een eeuwige: waarom mag dat dan niet, toe dan... Je kent het wel, om soms gek van te worden.

Elk kind is anders

Wat voor een ander kind geldt, hoeft niet voor jouw kind te gelden. Toch zijn er wel wat algemene tips die je in ieder geval kunt uitproberen. Voor een kind van vijf is bijvoorbeeld duidelijkheid vaak van belang. Nee is nee en ja is ja. Op deze manier weet een kind ook waar hij of zij aan toe is.

Soms hoor je: 'dat werkt niet bij mijn kind'. Soms klopt dat, maar ook heel vaak zie je dat ouders hierin niet consequent genoeg zijn. Je moet hierin volhardend zijn. Het kan betekenen dat je het eerst een maand moet toepassen, voordat een kind beseft dat eindeloos doordrammen, niet werkt.

kinderopvang rijswijk

Geef aan wat wel mag

Als een kind alleen maar nee hoort, is dat natuurlijk ook niet fijn. Dit voorkom je door met alternatieven te komen die wel mogen. Wil jouw kind snoep? Dan kun je bijvoorbeeld zeggen: nee, maar je mag wel een appel of een banaan. Wil je een appel of een banaan?

Fruit is ook zoet en zo kan het kind de behoefte aan wat zoets wel kwijt. Een ideale oplossing dus. Werkt dit meteen en bij ieder kind? Nee, maar je kunt wel uitproberen wat bij jouw kind werkt

Kinderopvang Rijswijk

Het is in de opvoeding sowieso belangrijk dat het voor een kind duidelijk is wat de regels zijn. Dat geeft ook kinderopvang Rijswijk aan. Kinderopvang Rijswijk heeft ook duidelijke regels. Wil jij jouw kind naar een kinderopvang zoals kinderopvang Rijswijk doen? Check dan wat daar de regels zijn. Zo kun je er vooraf op inspelen hoe je het gaat aanpakken, als de regels van de kinderopvang anders zijn dan de regels thuis.

Meer nieuws