Je eigen thuisbioscoop maken

Merijn
25 oktober 2021
Je eigen thuisbioscoop maken

Ben niet zo’n bioscoopmens en kijk je liever thuis vanuit de bank een film? Of ben je niet gevaccineerd en heb je geen zin om je steeds te laten testen? Dan is een thuisbioscoop misschien wel wat voor jou. Lekker ontspannen thuis zonder dat andere mensen door de film aan het praten zijn. Dat wil toch iedereen.

Een thuisbioscoop is ideaal, maar hoe maak je een thuisbioscoop? Wij vertellen je het in deze blog.

Zoek een ruimte

As eerste is het belangrijk om een geschikte ruimte te vinden in je huis. Heb je geen extra ruimte, dan kun je gewoon een thuisbioscoop creëren in de woonkamer. Let wel op de grootte van de kamer. Niet alle beamers en projectieschermen passen in alle ruimtes. Kijk ook naar het licht in een ruimte. Een film in het donker kijken is natuurlijk veel prettiger.

De ruimte omtoveren tot bioscoop

Heb jij een ruimte gevonden? Top, de volgende stap is het inrichten van deze ruimte. In een lege ruimte kan geluid heel makkelijk weerkaatsen. Om dit te voorkomen kun je een tapijt of een groot vloerkleed op de grond leggen. Koop wat accessoires om de ruimte aan te kleden en het gezellig te maken. Haal ook popcorn bakken en een popcornmachine. Zelf je eigen popcorn voor de film maken, hoe leuk is dat?

beamer huren

Beamer en projectiescherm

Je hebt geen thuisbioscoop zonder een beamer en een projectiescherm. Een film wil je immers kijken om een haarscherp beeld. Wanneer je een beamer en een projectiescherm gaat kopen, dien je op een aantal zaken te letten. Denk aan de afstand tussen het scherm en je zitplaats, de resolutie van het beeld, de plaatsing van de beamer en de lichtopbrengst. Liever een beamer huren? Dat kan natuurlijk ook. Een beamer huren hoeft niet veel te kosten. Ook is een beamer huren vaak gemakkelijker. Een beamer en een projectscherm wat is de weg staan is namelijk niet erg handig.

Alles geregeld?

Als alles is geregeld kun je je eindelijk bedenken welke film je wilt zien. Er zijn zoveel films die je kan kijken, dat het vaak lastig is om een keuze te maken.

Meer nieuws