Massage Apparaat Kopen

Spieren. We hebben ze allemaal. Ons hele lichaam zit er vol mee, zelfs op plekken waarvan je het niet verwacht. Het hebben van spieren is natuurlijk zeer handig, vooral om te bewegen. Het is echter niet alleen maar leuk om spieren te hebben. Er zitten namelijk ook wel enkele nadelen aan.

Iedereen weet wel van deze nadelen en heeft er ook wel eens mee te maken gehad, of je het nou wilt of niet. Spierpijn of ander letsel aan je spieren. Helaas heb je er wel eens mee te maken gehad. Soms verdwijnt de pijn snel, soms ook niet. Hier valt natuurlijk op verschillende manieren iets aan te doen. Een massage is één van die dingen. Een massage heeft vele voordelen. Het is echter niet nodig om voor een massage naar een masseur of iets dergelijks te gaan. Je kan de massage heel simpel gewoon bij jou in huis halen. Hiervoor hoef je dan slechts een massage apparaat te kopen.

Nu vraag je je vast af: een massage apparaat kopen? Waarom zou ik dat doen? Lees snel verder en je zult erachter komen waarom een massage apparaat kopen zeker een goed idee is.

Hoe ontstaat de pijn in mijn lichaam?

Er zijn verschillende redenen waardoor we pijn krijgen in ons lichaam. Het kan soms ook moeilijk zijn om deze redenen te ontdekken. Hieronder staan enkele redenen waardoor er pijn kan ontstaan in je lichaam.

Stress

Je zou het misschien niet meteen verwachten, maar stress is in veel gevallen de oorzaak voor de pijn die je ervaart. Door stress krijg je namelijk een verhoogde spierspanning en krijg je ook vaak last van verkramping. Dit is dan weer de oorzaak van de pijnklachten die je later zult krijgen. Het valt dus allemaal terug te leiden naar stress. Doordat je die pijnklachten krijgt ga je het proberen te compenseren met de rest van je lichaam. Hierdoor neem je vaak een rare houding aan, waardoor je eigenlijk alleen maar meer klachten krijgt. Door de rare houding die je aanneemt ontstaan namelijk weer klachten in bijvoorbeeld de rug, de nek en de schouders. Zoals je dus ziet zijn er meer dingen het gevolg van stress dan dat je in eerste instantie zou verwachten.

Te veel belasting of verkeerde houding

Deze tweede reden voor pijntjes in je lichaam komt ook veel voor. Tegenwoordig werken veel mensen thuis en zitten ze soms urenlang achter hun computer of laptop te werken. Wat ze dan echter vaak niet doorhebben is dat ze dan veelal in een verkeerde houding zitten te werken. Een verkeerde houding is voor enkele minuten al niet wenselijk, maar wanneer je deze houding voor een langdurige periode aanhoudt dan wordt het steeds erger en erger. Door een verkeerde houding belast je vaak je nek en schouders meer dan dat je zou moeten doen. Dit geldt overigens vaak ook voor je rug. Een verkeerde houding zorgt er namelijk voor dat je spieren langdurig belast worden. Door deze langdurige belasting van je spieren is er sprake van een slechtere doorbloeding en krijgen je spieren last van een zuurstoftekort. Als gevolg daarvan ontstaan vervolgens weer stofwisselingsstoornissen in het spierweefsel. In de delen van het lichaam waar dit gaande is zal er verharding optreden. Deze verharding zal ervoor zorgen dat er pijn voelbaar is. Door die pijn wil je dan weer automatisch een andere houding aannemen om de pijn te verlichten. Deze houding leidt echter alleen maar tot meer spierspanning en meer pijn. Kortom je bent terecht gekomen in een negatieve vicieuze cirkel die alleen maar tot meer pijn zal leiden zolang je er niets aan doet om eruit te komen.

Waarom een massage?

Zoals eerder genoemd heeft iedereen wel eens problemen met zijn of haar spieren en zijn hier verschillende oorzaken voor te vinden. Iedereen weet hoe vervelend dit kan zijn. Het valt echter deels te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een massage. Een massage heeft echter nog veel meer voordelen dan dat je in eerste instantie zult denken. Dit zijn namelijk de voordelen van een massage:

Ontspannende werking

Een massage zorgt ervoor dat jij je kunt ontspannen. Dit komt doordat een massage zorgt voor een afname van het hormoon dat je alert laat zijn. Dankzij de afname van dit hormoon zal je je rustiger voelen. Wie wil dat nou niet?

Beïnvloeding autonome zenuwstelsel

Het autonome zenuwstelsel helpt het lichaam te herstellen en met het tot rust komen van je lichaam. Door de invloed die een massage heeft op dit zenuwstelsel zal er een vermindering plaatsvinden van stress, angst, spanning en stemmingswisselingen.

Toename endorfine

Een massage zorgt voor de toename van endorfine. Endorfine is een pijnstiller die je lichaam zelf aanmaakt. Tevens zorgt endorfine ook voor het geluksgevoel dat je soms ervaart.

Toename aanmaak serotonine

Door een massage zal de aanmaak van het stofje serotonine toenemen. Dit zal invloed hebben op verschillende dingen. Zo zal het ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit en heeft het invloed op je zelfvertrouwen, stemming, slaappatroon en de verwerking van pijnprikkels.

Stimulatie aanmaak oxytocine

Oxytocine staat ook wel bekend als het knuffelhormoon. Dit hormoon geeft je een veilig gevoel en een gevoel van geborgenheid. De aanmaak van dit hormoon wordt gestimuleerd door aanraking en bij een massage word je vanzelfsprekend aangeraakt.

Afname van spierspanning

Door eens in de zoveel tijd te genieten van een massage zal de spierspanning afnemen en zullen je spieren soepeler worden. Bij een massage is er sprake van wrijving en een vorm van druk op je spieren. Dit zal zorgen voor het ontstaan van warmte. Deze warmte zal wel zorgen voor een betere doorbloeding, die op zijn beurt weer zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen en een snellere opname van voedingsstoffen. Er zal meer zuurstofrijk bloed naar je weefsel stromen, waardoor de kans dat je een blessure krijgt zal afnemen. En zeg nou zelf, een blessure wil je toch graag voorkomen?

Versterking van het immuunsysteem

Uit onderzoek is gebleken dat een massage zorgt voor een toename van witte bloedcellen. Witte bloedcellen spelen een belangrijke rol in je immuunsysteem. Doordat het aantal witte bloedcellen toeneemt door een massage leidt dit vanzelfsprekend tot een verbeterd immuunsysteem en zal je lichaam sneller reageren op ziektes en de verwekkers van die ziektes.

Een moment van rust

Tegenwoordig zijn we allemaal steeds drukker. Langere werkdagen, een verhoogde werkdruk en ga zo maar door. We doen allemaal ons best om alles zo goed mogelijk te doen en daardoor willen we onszelf nog wel eens voorbijlopen. Vaak hebben we dit pas door als het te laat is en dat is niet de bedoeling. Daarom is het nemen van een massage soms erg welkom. Dit is namelijk een moment waarbij je even helemaal tot jezelf kan komen en alle ellende kunt vergeten. Je hoeft even niets en je kunt je verstand even op nul zetten. Na een massage kan je er dan weer flink tegenaan.

Waarom zou ik een massage apparaat kopen?

Een massage kan je natuurlijk op verschillende manieren krijgen. Je kan hiervoor naar een professionele masseur gaan, maar je kan uiteraard er ook voor kiezen om je partner de massage te laten verzorgen. Of dat zo’n goed idee is, dat is echter nog maar de vraag. Een massage van je partner is weliswaar gratis, maar hoogstwaarschijnlijk niet zo prettig als die van een echte masseur. Zo’n masseur is natuurlijk niet gratis. Dat mag geen verrassing heten. Het is dan aan jou om te beslissen of je zin hebt om voor ieder bezoekje aan een masseur geld te betalen. Uiteindelijk kan dat flink oplopen, vooral als je veelvuldig gebruik maakt van de diensten zo’n masseur. Je kan er echter ook voor kiezen om eenmalig een iets grotere uitgave te doen. Deze grote uitgave wil zeggen dat je een massage apparaat koopt. Zo’n massage aapparaat bied je dezelfde diensten als een masseur. Alleen hoef je met een massage apparaat niet meer de deur uit voor je massage. Met het kopen van een massage apparaat kan je gewoon binnenshuis genieten van een massage en hoef je ook je partner niet langer lastig te vallen. Voor iedereen dus een win-win situatie. Een massage apparaat kopen is zeker een aanrader.

Welke massage apparaten kan ik kopen?

Een massage kan plaatsvinden op verschillende plekken in je hele lichaam. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je nek, je rug. Zelfs je voeten, ja je leest het goed, kunnen gemasseerd worden. Voor al deze plekken kan je een massage apparaat gebruiken en voor sommige lichaamsdelen worden zelfs speciale massage apparaten gemaakt.

Hoe werkt een massage apparaat?

De kans is zeer groot dat je niet bekend bent met het fenomeen massage apparaten. Als gevolg daarvan ben je ook automatisch niet op de hoogte van hoe zo’n apparaat nou precies werkt. Om te ontdekken hoe een massage apparaat precies werkt moet je snel verder lezen.
Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen kan je massage apparaten kopen voor verschillende lichaamsdelen. De apparaten zijn vaak ook speciaal ontwikkeld voor een specifiek lichaamsdeel. Doordat massage apparaten enigszins flexibel zijn is het mogelijk om ze makkelijk te positioneren. Zo kan je het apparaat plaatsen op de plek waar jij het wil of waar je het op dat moment het meeste nodig denkt te hebben. Druk uitoefenen gaat meestal met behulp van bepaalde hengels. Hier kan je aan trekken, maar in sommige gevallen moet je er met je handen of armen in hangen. Echter moet je zo zelf zorgen voor druk en dat is niet altijd wenselijk. Daardoor kan je het beste met het massage apparaat op bed gaan liggen, waardoor je op die manier de druk uitoefent. Wanneer je bijvoorbeeld wil dat je schouders van een massage kunnen genieten kan je het apparaat op je schouders plaatsen en deze dan vastklemmen tussen jezelf en bijvoorbeeld de rugleuning van een bank. Deze werkwijze kan je ook gebruiken voor massages van je rug. Uiteraard moet je het massage apparaat dan wel plaatsen op je rug en niet op je schouders. Je kan zelf kiezen hoeveel druk je uitoefent. Hierdoor kan je precies zoveel druk uitoefenen als nodig is en kan je genieten van de beste massage. Ook als je op een bepaalde specifieke plek de massage nodig hebt kan je het apparaat op die plek plaatsen en kan je op die plek genieten van de massage waar je op dat moment zo naar verlangt.

Is een massage apparaat wel iets voor mij?

Het is begrijpelijk dat je in eerste instantie twijfelt of een massage apparaat wel iets voor jou is. Vooral als je nooit veel gebruik hebt gemaakt van massages, of dat nou van professionele masseurs was of van je partner. Een massage apparaat kopen valt echter voor iedereen aan te raden. Iedereen heeft wel eens spierpijn, een moment van stress of gewoon even behoefte aan een moment van ontspanning en even helemaal niets moeten. Daarvoor is een massage apparaat geschikt. Je kan het gebruiken op het moment dat het voor jou nodig is. Je hoeft geen afspraken te plannen bij een masseur of te wachten tot je partner thuis is. Als jij zin hebt aan een massage dan kan je die krijgen door een massage apparaat. Ook als je nog nooit een massage hebt gehad kan het kopen van een massage apparaat een heel goed idee zijn. Je komt zo snel achter de voordelen die het je te bieden heeft. Het kan een hele openbaring zijn en na het kopen van een massage apparaat wil je waarschijnlijk nooit meer anders.

Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende oorzaken voor pijn en kan je pijn hebben op veel verschillende plekken. Een massage apparaat kopen kan dan een slim idee zijn en kan je ook zeer zeker helpen met het verlichten van de pijn, het voorkomen van de pijn of zelfs het volledig laten verdwijnen van de pijn. Hoewel je de pijn ook zonder massage apparaat kan voorkomen valt het kopen van een massage apparaat nog steeds aan te raden. De kans is namelijk vrij groot dat je, hoe goed je ook je best doet om het te voorkomen, alsnog last krijgt van pijn op vervelende plekken. Uiteraard wil je daar dan zo snel mogelijk van af zijn en door middel van een massage apparaat kan je hier ook snel voor zorgen. Een massage apparaat kopen? Ik zeg doen!