Massage voor de benen

Jasper
29 augustus 2022
Massage voor de benen

Massage biedt voor diverse lichaamsonderdelen voordelen. Zo is ook massage voor de benen erg prettig en kan het zorgen voor ontspanning. Ook kan het bijdragen aan minder kans op blessures. Voor de benen zijn er verschillende delen die je kunt masseren. Dit kan gedaan worden door een masseur, maar ook door een massagegun. Meer weten over massage voor de benen? Lees het hier.

Masseren van de benen

Bij de benen zijn er diverse spiergroepen om te masseren. Massage is niet alleen fijn voor de spieren. Ook hebben mensen met oedeem, als het goed gedaan wordt, vaak baat bij een beenmassage. Een beenmassage is bijna voor iedereen geschikt. Alleen als je bijvoorbeeld last hebt van osteoporose of je hebt bijvoorbeeld fragiele botten, dan kan het niet goed zijn. Ook voor mensen met hartklachten is het belangrijk dat zij eerst goed informeren of een bepaalde massage of een massage-apparaat geschikt is. Twijfel je of een beenmassage goed voor je is of bepaalde risico's heeft? Vraag het dan aan een specialist.

Bij een massagegun is er ook een u-vormig opzetstuk, dit kan een heel fijn effect hebben rondom de achillespees. Let wel op: gebruik een massagegun niet op de achillespees zelf. Wat ook fijn is dat je dit u-vormige opzetstuk ook voor de grote spiergroepen van de benen kunt gebruiken.

massage apparaat voor de benen

Massage apparaat voor benen

Met een massage apparaat voor de benen kun je je doorbloeding verbeteren. Dat zorgt ervoor dat je minder vermoeidheid voelt. Dat is niet alleen voor sporters fijn. Ook als je een hele dag lang moet staan is, aan het einde van de werkdag een beenmassage erg fijn. Mensen die bijvoorbeeld werken als kapper of mensen die veelal staan in een magazijn of winkel, zullen een beenmassage vaak als erg prettig ervaren. Gebruik je het massage-apparaat goed? Dan krijgen je beenspieren zowel meer voedingsstoffen als meer zuurstof.

Er zijn massage-apparaten voor de benen die voor een soort compressie zorgen. Ze zien eruit als een kruising tussen een lange kous en een laars. Het is ook mogelijk om met een massagegun je beenspieren te masseren. Het voordeel van een massagegun is dat je ze voor meerdere plekken kunt gebruiken op je lichaam.

Van top tot teen

Wil je niet alleen ontspannen benen, maar ook ontspannen voeten? Dan kun je een voetenbadje nemen. Het is echter ook mogelijk om met een massagegun je voeten te masseren. Een massagegun heeft diverse opzetstukken en voor de voeten is het kogelvormige opzetstuk aan te raden. Dit zorgt voor een heerlijke voetmassage.

Meer nieuws