Minder rugpijn in de auto

Jasper
6 september 2021
Minder rugpijn in de auto

Als je voor je werk of je hobby veel onderweg bent, kan het zijn dat je vaker last krijgt van je rug, nek of schouders. Auto stoelen zijn wel gemaakt om even comfortabel te zijn, maar als je lange stukken rijdt kan het toch zo zijn dat je rugpijn krijgt. Dit komt vaak omdat een stoel te zacht, te kort of niet verstelbaar is. Ook het gebrek aan zijdelingse steunen en lendensteun kan er voor zorgen dat je rugpijn krijgt in de auto. Om te zorgen dat jij minder rugpijn hebt in de auto, hebben wij een paar tips voor je.

Massage

Zorg dat je je rug en nek regelmatig masseert. Als je zorgt dat de spieren soepel blijven dan zal je zien dat deze veel minder snel gaan verkrampen van het zitten in de auto. Je kan hiervoor een massage gun of rug massageapparaat gebruiken. Een massage gun kan je ook gemakkelijk meenemen. Mocht je pijn hebben in je nek of rug dan kan je even het massageapparaat er op zetten om de spieren te ontspannen en los te maken. Dit kan toch net een beetje schelen dat je niet de hele dag door last hebt van je nek of rug.

Aanpassingen maken

Je kan natuurlijk ook je auto een beetje aanpassen. En nee dan bedoelen we niet dat je je auto gaat tunen en dat je stage 1 chiptuning gaat toepassen, maar we bedoelen dat je binnenin aan het interieur wat aanpassingen gaat maken. Zorg bijvoorbeeld dat er zijsteunen in de auto zitten, zodat je armen en schouders ook af en toe even kunnen rusten. Zorg dat je ellebogen de zijsteunen licht raken zodat je armen ondersteund zijn. Je kan ook de zitting van de stoel verlengen. Zorg dat je benen volledig ondersteund worden. Dat zal namelijk een positief effect hebben op je zithouding.

Een betere autostoel

Als je het helemaal goed wilt doen dan kan je ook een nieuwe autostoel aanschaffen. Een die er voor gemaakt is om jouw zithouding te verbeteren en een ergonomisch model heeft. Er is geen perfect ergonomisch model omdat een perfecte zithouding niet altijd mogelijk is in een auto. Je kan er wel voor zorgen dat het zo goed mogelijk is.

Uiteindelijk is af en toe stoppen en even alles strekken nog steeds het beste om te doen. Niet alleen voor je lichaam, maar ook om je ogen even van de weg te halen en je hoofd even rust te geven.

Meer blogs lezen? Lees dan Wetswijziging voor nieuwe psychoactieve stoffen?

Meer nieuws