Op zoek naar een nieuwe stijl voor je interieur? Bekijk dan zeker eens deze trends!

Merijn
14 februari 2022
Op zoek naar een nieuwe stijl voor je interieur? Bekijk dan zeker eens deze trends!

Ga je je interieur herinrichten? Of wil je je interieur een compleet nieuwe interieurstijl geven? Dan moet je natuurlijk eerst eens beginnen met de inspiratie voor je stijl. Dan kun je eerst eens opzoek gaan naar welke levensstijlen er bestaan! Er zijn wel tientallen verschillende soorten stijlen die wellicht passen bij jouw interieur. Soms zie je door de bomen het bos niet meer! Daarom is het goed om eens verschillende populaire stijlen op een rijtje te zetten. Wellicht zit er wel iets voor jou bij! Met onderstaande tips kun jij hopelijk voldoende inspiratie opdoen voor een compleet nieuw en stijlvol interieur!

Bohemian stijl

Een van de meest bekende en ook populaire woonstijlen is de Bohemian woonstijl. Bij deze stijl vind je vaak expressieve en kleurrijke elementen, vaak met kleur, print of design gecombineerd. Deze stijl is anders dan andere interieurstijlen. Ook zie je bij deze stijl veel nieuwe elementen, maar ook klassieke items met details uit allerlei verschillende landen. Dit wordt gecombineerd met felle kleuren zoals turkoois, geel, oranje en lichtblauwe kleuren. Kortom, deze interieurstijl heeft rustige kleuren, juist om het evenwicht tussen alle elementen te bewaren. Heel herkenbaar in deze stijl zijn prints, stoffen, aardewerk, borduursels en houtwerk uit landen als Marokko, Afrika en India.

feng shui woonkamer

Industriële stijl

Ook de industriële woonstijl is een heel bekende tegenwoordig. In deze stijl zie je veel oude materialen, maar ook beton terug. Een industrieel interieur heeft een ruig en stoer karakter. Dit resulteert in solide materialen, maar ook in echte levende materialen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan oud hout, metaal, staal, baksteen en beton. Ook zie je vaak dat er donkere kleuren worden gebruikt zoals zwart en bruin. Dit wordt dan weer afgewisseld met bijvoorbeeld veel licht of witte, grijze, of crèmekleuren op de muren. Maar ook in deze interieurstijl zie je veel klassieke elementen terug zoals bijvoorbeeld vintage elementen of voorwerpen.

Landelijke stijl

Comfort, rust en sfeer staan centraal bij een landelijk interieur. Wanneer je een landelijk huis binnenstapt, voel je meteen veel rust en sfeer bij deze stijl. Ook vinden mensen deze populaire interieurstijl vaak rustig en comfortabel, maar ook sfeervol en gezellig. Houten meubelen worden vaak gebruikt bij deze interieurstijl. Hout is een veelgebruikt materiaal. Ook andere natuurlijke materialen worden vaak gebruikt bij deze stijl, zoals beton, steen, bamboe en zelfs riet. Daarnaast zou een feng shui woonkamer erg goed passen bij deze interieurstijl. Door middel van een feng shui woonkamer creëer je veel rust maar ook eenheid in je kamer. Dit komt doordat een feng shui woonkamer zorgt voor een gevoel van geluk en hoe deze wordt beïnvloed door je omgeving. Een feng shui woonkamer hoort bij een eeuwenoude Chinese filosofie die al meer dan 3.500 jaar oud is en is nog altijd populair is in interieurs.

Meer nieuws