Refurbished iPhone, wat zijn de voordelen?

Ivan
16 juli 2022
Refurbished iPhone, wat zijn de voordelen?

Het is een goed koopje om een refurbished iPhone 12 te kopen. Refurbished apparaten geven ons de mogelijkheid om behoorlijk veel geld te besparen. Toch kopen veel mensen liever nieuwe apparaten, maar is dit nog wel slim? In deze blog gaan we dat bespreken.

De voordelen van refurbished kopen

Het product zal altijd getest zijn

Fabriek refurbished apparaten hebben dezelfde testen ondergaan als nieuwe apparaten. De defecte onderdelen zijn gerepareerd en gecontroleerd voordat ze de deur uit gaan. Het kan wel eens verschillen van waar het apparaat komt. Als het in een winkel refurbished is, zal het niet dezelfde testen ondergaan zijn.

Het is goedkoper dan een nieuwe

Het belangrijkste voordeel van het kopen van een refurbished apparaat is dat het goedkoper is. Als de refurbished apparaten door de fabrikant worden doorverkocht, is het product zo goed als nieuw en de prijs een stuk lager.

Duurzaam

Refurbished apparaten zijn beter voor het milieu omdat je het een tweede kans geeft en geen nieuwe koopt. Dit zorgt voor minder uitstoot en minder belasting van onze grondstoffen. Als je dus een duurzame keuze wilt maken is refurbished altijd de beste optie.

Betrouwbaar

De fabrikanten die de refurbished apparaten doorverkopen hebben het altijd goed getest. Apparaten van externe verkopers zijn uiteraard minder betrouwbaar. De fabriek levert meestal ook nog eens garantie erbij, zodat je altijd service krijgt mocht het binnen die tijd toch kapotgaan.

refurbished iphone 12

De nadelen van refurbished

We gaan de nadelen ook even voor je op een rijtje zetten, al kon je dit al uit de voordelen zien.

Je weet niet hoelang het apparaat werkt

Je weet niet waarom het apparaat in eerste instantie refurbished is, dus je weet ook niet hoelang het apparaat zal werken. Je weet dit echter nooit van een apparaat maar je mag er van uit gaan dat een nieuw apparaat altijd wel een aantal jaren mee zal kunnen gaan.

Korte garantie

Bij de fabriek krijg je wel garantie, al is deze wel korter dan wanneer je een nieuw apparaat koopt. De kans bestaat dat je bij een winkel geen garantie krijgt op een refurbished model.

Je weet niet wat er aangepast is

Je weet immers niets over de geschiedenis van het apparaat, daarom weet je ook niet welke onderdelen er vervangen zijn en of dit de juiste onderdelen zijn geweest. Er kan altijd iets misgaan tijdens een reparatie en de kans is altijd aanwezig bij een refurbished model.

Meer nieuws