Versier je huis met een wereldkaart

Jasper
26 oktober 2021
Versier je huis met een wereldkaart

Als je graag op reis gaat, móet er wel ergens een houten wereldkaart in je huis hangen. Je kunt hem gebruiken om te markeren welke delen van de wereld je al hebt gezien, maar het kan ook gewoon een mooie blikvanger zijn die verraadt dat je een echte globetrotter bent. Er zijn een aantal manieren om zo’n kaart een mooie plek te geven in je huis.

In de verf

Als je al de nodige plekken hebt bezocht, ga je een uitdaging vast niet uit de weg of durf je de nodige risico’s te nemen. Dit kun je ook vrij simpel in huis doen door een wereldkaart op een van je muren te verven. Kun je goed tekenen? Dan kan een afbeelding op internet je goed op weg helpen. Natuurlijk kost het wel de nodige uurtjes inspanning, dus neem daar ook de tijd voor.  Ben je zelf niet zo’n kunstenaar en kun je die wereldkaart niet uit je losse hand op je muur tekenen? Misschien ken je iemand die er wel goed is en vaak kun je in een hobbywinkel of bouwmarkt muurstickers vinden. Heb je een specifieke bestemming die je wilt vereeuwigen? Dan kun je natuurlijk ook alleen de vorm van dat land nemen om te schilderen.

 

houten wereldkaart

 

Houten wereldkaart

Laat je de schilderspullen liever links liggen? Dan is een houten wereldkaart ook een optie. Deze heb je tevens in meerdere varianten: je kunt bijvoorbeeld het internet en enkele winkels afstruinen voor exemplaren waarbij het item alleen bestaat uit de continenten, maar je kunt er ook voor een grote houten plank kiezen waarin de werelddelen zijn gekerfd. Ben je creatief, dan zou je kunnen proberen om zelf een houten wereldkaart te maken.

Antieke wereldkaart

Houd je van brocante of woon je in een karakteristiek huis? Dan kan een wereldkaart echt een statement item zijn. In brocante winkeltjes zijn vaak mooie, oude wereldkaarten te vinden. De donkere kleuren en het gelige papier doen denken aan ontdekkingsreizigers van vroeger, net als dat jij nu bent. Om het geheel af te maken hoort de kaart natuurlijk in een grote lijst of kun je hem met bijzondere spijkers op  je muur bevestigen.

Meer nieuws