Voordelen verschillend vervoer

Jasper
17 oktober 2021
Voordelen verschillend vervoer

Je hebt de discussies vast wel eens gehoord. “Waarom pak je niet gewoon de auto, dat is veel sneller!”. Elk voertuig heeft zo zijn voor- en nadelen, en tegenwoordig gaat het niet meer alleen maar over snelheid. Alles heeft ook een ecologische afweging die bijdraagt om het milieu te kunnen redden. Zo krijgt elk vervoermiddel dus een dubbele hoeveelheid voordeel ten opzichte van de grote verbruikers.

Auto

Beginnend met auto’s. Auto’s zijn voor veel mensen een geliefd voertuig omdat ze je snel van A naar B kunnen brengen, je warm binnen zit, en je een eigen ruimte op wielen hebt. Een logische voorkeur dus als je het vergelijkt met bijvoorbeeld de kou op de fiets of de drukte in het openbaar vervoer. Auto’s zijn echter, hoe je het went of keert, toch best wel vervuilend. Zelfs de elektrische auto is in opspraak gekomen omdat het heel veel energie kost om een batterij te produceren. Niet de beste optie als je na wilt denken over het milieu dus.

 

Taxi Blerick

Fiets

Gelukkig zijn veel afstanden in Nederland prima te doen op de fiets. Je blijft ook nog eens gezonder en in beweging, en een redelijke fiets kun je makkelijk vanaf 50 euro al tweedehands vinden. Zat mensen fietsen een half uur tot een uur naar hun werk zonder problemen, en blijven hier rustig onder ongeacht het weer. Het kan dus wel, en je stoot een heel stuk minder uit.

Trein/Bus

Treinen zijn een logisch milieuvriendelijker alternatief voor je auto, en bussen tot op zekere hoogte ook. Steeds meer treinen en bussen rijden elektrisch, waarbij de trein het voordeel heeft dat de elektriciteit opgewekt wordt op het spoor zelf. Zo heb je dus ook geen discussie meer over de elektrische accu, maar maak je gebruik van een bestaand netwerk. In Nederland zijn er wel veel problemen met het op tijd komen en vertrekken van treinen, en de staat van het spoor is niet optimaal. Ook zou een grote toename is reizigers met deze staat niet werken.

Taxi Blerick

Een Taxi zoals Taxi Blerick zorgt er vooral voor dat je alles uit handen kunt geven. Waar je vroeger een koetsier heel normaal zou hebben gevonden, is een taxi door de prijs-rit verhouding tegenwoordig een luxeproduct. De meeste mensen gebruiken een taxi zoals Taxi Blerick dan ook niet voor reizen van meer dan een uur, maar zetten deze vooral in voor kortere ritten binnen de stad zoals van een huis naar het station. Ook op momenten dat er veel stress bij komt kijken, zoals bij vertrek naar een vliegveld, is een taxi een goed idee.

Meer nieuws