Waar moet je op letten als je laarzen koopt?

Jasper
25 oktober 2021
Waar moet je op letten als je laarzen koopt?

Er zijn veel verschillende soorten schoenen zoals sneakers, sportschoenen en laarzen. Dit laatste typen schoenen zijn schoenen die lang meegaan. Laarzen gaan nooit uit de mode en ze passen bij veel kledingstijlen, zowel in de zomer als in de winter. Binnen de categorie laarzen zijn er weer andere soorten laarzen zoals hoge laarzen, dames cowboylaarzen, maar ook enkellaarzen en platte laarzen. Concluderend is er ontzettend veel keuze, wat het ook moeilijk maakt waar je bijvoorbeeld op moet letten en hoe je deze onderhoud. In dit artikel zetten we dit alles voor je op een rijtje.

Doel van de laars

Voordat je allerlei laarzen gaat passen of bij jou thuis laat bezorgen, is het belangrijk om voor jezelf te bekijken wanneer je de laarzen wil gaan dragen. Wanneer jij je laarzen aan zou willen trekken naar kantoor kun je laarzen gemaakt van mesh of kant al vergeten. Deze zijn namelijk niet comfortabel tijdens je werk en daarnaast zijn ze ook niet waterdicht. Dames cowboylaarzen of een leren laars zijn in dit geval een goede laars om aan te trekken naar je werk. Wel hebben deze meer onderhoud nodig dan een ander soort laars, omdat je leer bijvoorbeeld moet invetten.

Pasvorm en de maat

Zoals beschreven koop je een laars met doel dat deze een lange tijd meegaat. Het is dan ook niet vreemd dat er vaak een hoger prijskaartje hangt aan dit type schoen. Belangrijk is het om te investeren in het comfort van de schoenen en hierbij de gezondheid van je voeten voorop te stellen. Alle laarzen, ongeacht of enkellaarzen zijn of dames cowboylaarzen moeten voldoende steun bieden. Het wordt dan ook aanbevolen om laarzen in een fysieke winkel te kopen en niet via een online winkel. Laarzen moeten de kuitspieren ondersteunen, zodat je stabiliteit hebt en je voet op zijn plaats houdt wanneer je loopt. Ook het comfort betreft breedte van de schoen in combinatie met de voet en aansluiting op je tenen zijn belangrijke aspecten. Naar dit alles kun je samen kijken met een laarzen- of schoenenspecialist. Zo koop jij de perfecte laars die bij jou en jouw lichaam past.

Meer nieuws