Waarom kiezen voor een boekhouder?

Merijn
6 november 2021
Waarom kiezen voor een boekhouder?

Ondernemen is niet iets wat je zomaar kunt doen. Er komt namelijk een hoop bij kijken. Zaken waarbij je aan moet denken zijn onder andere het bijhouden van de financiële administratie. En zoals je kunt raden, is dat niet een van de minst belangrijke onderdelen van ondernemen. Zo zul je als ondernemer ook verplicht jouw btw-aangifte moeten doen. Daarbij is het handig om een goed en betrouwbaar overzicht te hebben van alle financiën in het bedrijf. Echter is dit veel werk als je dit ook nog naast jouw reguliere werkzaamheden moet doen. Dan kan het handig zijn om een boekhouder in te huren. Vooral voor grotere bedrijven is het een must om een boekhouder in te schakelen. Bekijk ook elk uurtarief per boekhouder om erachter te komen wat voor jou betaalbaar is.

Uw bedrijfsschaal blijft groeien

De belangrijkste reden om een ​​ accountant in te huren is de ontwikkeling van uw bedrijf. Op een bepaalde schaal kan het zijn dat uw bedrijf volgens de wet ge-audit moet worden. Met andere woorden, de jaarrekening moet worden gecontroleerd door een openbare boekhouder. Uiteraard zijn ze hier speciaal voor opgeleid. Ook heeft de boekhouder het recht een verklaring af te geven over de getrouwheid van jouw jaarrekening. Daarnaast is het vaak lastig om te bepalen wanneer jouw bedrijf wordt gecontroleerd en kunnen boekhouders u daarbij helpen.

 

Niet genoeg tijd of geld

Het gebrek aan tijd kan natuurlijk ook een reden zijn om de boekhouding uit te besteden. Activiteiten kunnen veranderen, anders krijg je steeds meer taken. Op dit moment is uitbesteden een verstandige keuze. Daarbij kan het voor kleine ondernemers duur zijn om een boekhouder in te schakelen. Bekijk daarom het uurtarief voor een boekhouder en kies daaruit de beste optie voor jou.

De complexiteit van je boekhouding

Geen enkel management is hetzelfde, meestal bepaalt het soort werk de complexiteit van de boekhouding. Dit omvat het bijhouden van de voorraad, het leveren van diensten en producten in het buitenland, of het verzenden en ontvangen van facturen. Onlinewinkels moeten altijd hun voorraad bijhouden en zelfstandigen die vaak in het buitenland werken, moeten goed letten op de geïnde btw. Als uw boekhouding groot en complex is, is het daarom verstandig om een ​ accountant in te schakelen. Een goede accountant geeft u niet alleen administratief advies, maar ook financieel, commercieel en fiscaal advies.

Meer nieuws