Wat jou echt kan helpen afvallen: Een personal trainer

Jasper
19 oktober 2021
Wat jou echt kan helpen afvallen: Een personal trainer

Ga je aan de slag met trainen, maar heb je zo je twijfels over afvallen? Logisch. Een traject waarbij je gaat om af te vallen (of om spieren bij te kweken trouwens) kan zwaar zijn voor je lichaam, maar minstens zo zwaar voor je geest. Om dit vol te gaan houden moet je van hele goede huize zijn en een uitstekende discipline behouden. Zowel voor je dieet als voor je oefeningen geldt dit, maar ook voor je rust. Pak je niet op tijd je rust of weet je van geen ophouden, dan zorgt dit namelijk voor een slechter resultaat of soms zelfs voor (ernstige) blessures.

Schema

Er zijn wel een paar dingen die je sowieso helpen. Eentje is een schema, bij voorkeur uitgewerkt door een expert. Op het schema staan verschillende oefeningen en mogelijk een dieet die gezamenlijk allemaal bij kunnen dragen aan het behalen van je doelen. Het enige dat je daarna nodig is discipline, maar je weet tenminste dat zolang jij je aan je schema houdt het gaat lukken om je doelen te bereiken.

Buddy

Wat kan helpen om je de discipline te geven die je nodig hebt is een buddy. Een trainingsbuddy zorgt ervoor dat jullie samen een uitdaging aan gaan, en dat je niet zomaar je plannen kunt afzeggen. Het is tenslotte zo dat er iemand op je rekent. Als je in je eentje in de verleiding komt om thuis op de bank te blijven hangen wanneer je geen zin hebt, dan is deze verleiding kleiner met een buddy die er voor je is. Andersom geldt dit natuurlijk ook, dus jullie halen een flink voordeel uit elkaar.

 

personal training

 

Personal Training

Een upgrade van een buddy vind je in personal training. Een trainer is ook een soort buddy, maar dan eentje die het beste met je voor heeft en ook nog alle focus op jou heeft. Bij personal training weet je dat iemand je kan garanderen dat je goed bezig bent en je doelen gaat bereiken. Ook wil je de persoon die jou aan het begeleiden is niet teleurstellen, want deze stopt tenslotte moeite en tijd in jou. Als het goed is ontstaat er tussen je personal trainer en jou een soort dynamiek als die bij een leraar en een leerling, met wederzijds respect. Dat is de beste motivatie om je aan de slag te laten blijven gaan.

Meer nieuws