Welk huurhuis past bij mij?

Jasper
24 februari 2022
Welk huurhuis past bij mij?

Wil je voor het eerst in een huurhuis wonen? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Als je namelijk niet goed zoekt, kan het veel langer duren voordat je een fijn huis gevonden hebt, waar je in mag wonen. Dat is natuurlijk jammer, want een fijne woonplek is heel wat waard. Wil jij weten waar je op moet letten? Lees het hier.

Prijs

Als je niet zoveel verdient kan het zijn dat je maar voor een bepaald aantal huizen in aanmerking komt. Dit is natuurlijk omdat men bang is. Misschien kun jij anders de huur niet opbrengen. Het kan ook zo zijn dat je te veel verdient. Te veel om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning. Dan heeft reageren op die woningen natuurlijk ook weinig zin. Wat het belangrijkst is, dat jij zo nog goed genoeg kunt rondkomen. Het is zonde als je zoals ze dat zeggen 'voor de stenen leeft'. Denk daarbij ook aan de stookkosten die voor de woning beraamd zijn, mogelijke huurvoorschot, borg en de verhuiskosten.

Locatie

Als je elke keer veel reistijd kwijt bent in verband met jouw werk, dan kost dat elke dag weer heel veel tijd. Wil je koste wat het kost toch dat ene huurhuis? Zorg er dan voor dat je jouw reistijd slim invult. Ga bijvoorbeeld podcasts luisteren onderweg. Thuiswerken is misschien ook een optie.

Huurhuis

Hoe voelt het om in het huis te zijn

Een huis kan rationeel gezien perfect zijn voor jouw wensen, er kan toch iets niet goed voelen. Het gaat wel om de plek waar jij je thuis wil voelen toch? Neem dus ook jouw gevoel mee als je een huurhuis gaat bekijken. Als het niet goed voelt, moet je maar bedenken of je het echt wel wil.

Waar moet het huis in voorzien

Heb je kinderen of wil je er bijvoorbeeld een muziekinstrument bespelen? Er zijn allerlei activiteiten die je in huis wil doen. Bedenk goed of het allemaal kan in dit huis. Neem ook de omgeving mee. Is het bijvoorbeeld wel een fijne plek voor kinderen? Alle signalen op groen? Dan komt het vast goed.

Meer nieuws