Zo creëer je de ideale baard!

Jasper
18 mei 2023
Zo creëer je de ideale baard!

Een droom van elke man: een grote, lage, volle baard. Een baard is zowel een schoonheidsideaal als een teken voor mannelijkheid. Maar hoe krijg je perfecte baard nou precies? In dit artikel wordt er onterendere beschreven hoe je baardgroei kan stimuleren en hoe je je baard het beste kan stijlen.

Zo stimuleer je baardgroei

Volgens velen is het wel of niet van een kwaliteit baard afhankelijk van je genetica. Hoewel het gedeeltelijk waar is zijn er toch een hoop dingen die je zelf kan doen om baardgroei te stimuleren. Een van die dingen is het natuurlijk verhogen van je testosteron. Dit doe door:

  • Regelmatig kracht te trainen met gewichten.
  • Door voldoende te slapen.
  • Door gezond te eten.
  • Door je stress zo laag mogelijk te houden.
  • Door regelmatig buiten te komen.

Hormonen in je lichaam worden deels bepaald door de hoeveelheid vetten in je lichaam. Net als de meeste dingen zijn de uiterste twee mogelijkheden, het hebben van te veel vet en het hebben van te weinig vet, ongezond. Wanneer je voor een lange tijd te veel of te weinig vet binnenkrijgt vermindert je testosteron en dus ook baardgroei.

Naast het verhogen van je testosteron kun je ook gebruik maken van supplementen en baardgroeiproducten. De supplementen die worden aangeraden zijn vitamine D en biotine. Vitamine D om je testosteron te verhogen en biotine om je huidige haren te versterken door de haren te verdikken. Tot slot is minoxidil een veel gebruikt product om baardgroei te stimuleren. Minoxidil is een serum dat vaak wordt gebruikt in combinatie met een Dermarolller. Dit is een roller met kleine naaldjes die als het waren gaatjes maakt in je huid om collageen en elastine aan te maken en het groeien van baard haren te stimuleren.

Verzorg je gezicht en baard

Het verzorgen van je je gezicht is vaak een overkeken factor in het laten groeien van een baard. Het is belangrijk dat je goed zorgt voor je baard én voor je huid sinds deze twee dingen in verband staan met elkaar. Scrub je gezicht regelmatig en verzorg je huid door gebruikt e maken van natuurlijke producten. Een belangrijke tip is om je huid goed te hydrateren na een warme douche. Veel mannen wassen zich met onnodig veel zeep en té warm water wat kan lijden tot uitdroging van de huid wat weer een negatief effect heeft op het groeien van je potentiële baard. Gebruik naast het verzorgen van je gezicht ook de juiste producten om je baardharen te verzorgen. Argan olie is een veel gebruikt product om baardharen te hydrateren, voeden en verzorgen. Het maakt je baard tenslotte zachter en geeft het een gladde en meer gezonde look. 

Je baard stijlen

Het meest gebruikte product om je baard te stijlen is pommade. Pommade zorgt ervoor dat je baard wordt gevoed en in model blijft. Pommade is vet, wax of water gebaseerd en geeft haar een glimmende en strakke look.

Klik hier voor onze blog over luxe badkamer-items.

Meer nieuws