Zorgeloos verhuizen of verbouwen? Het kan!

Merijn
14 maart 2023
Zorgeloos verhuizen of verbouwen? Het kan!

Het omtoveren van jouw huis, naar jouw thuis is altijd een geweldig proces. De ruimtes helemaal aanpassen aan jouw wensen en eisen kan daarentegen wat stress opwekken. Er zijn ook zo veel keuzes om te moeten maken! Welke kleur worden de muren, wat is de stijl van de inrichting en hoe optimaliseer je de ruimte het beste? Hier zijn een paar zaken om op orde te hebben, zodat jij zonder stress je nieuwe thuis kan verwelkomen.

verhuizen

Maak fotocollages

Om een goed overzicht te krijgen van hoe iedere ruimte in het huis uit gaat zien, is het verstandig om per kamer een fotocollage te maken. Hier kan je alle foto’s die jou inspiratie geven bij elkaar voegen en kijken hoe het er samen uit zal zien. Denk hierbij aan een afbeelding die je bent tegengekomen tijdens het scrollen op social media, die een kleur bevat die jij wilt gebruiken voor de muren. Een knipsel van een krantje van het perfecte tapijt etc. Nadat je dat voor iedere kamer hebt gedaan, kan je ze naast elkaar leggen en kijken of het bij elkaar past en of jij er tevreden mee bent. Ideaal voor het visualiseren.  

Huur een bouwbak

Mocht jij grote plannen hebben bij het renoveren van je nieuwe woning, dan is het erg voordelig om onderzoek te doen naar een bouwbak huren. Zo kan je al het afval, rommel en al het andere rotzooi makkelijk ergens kwijt. Het scheelt een heleboel stress om vóór het afbreken of opbouwen al een grote afvalcontainer geregeld te hebben. Er is zo minder puin overal en houd alles ietwat meer overzichtelijk.

slaapmaskers

Zorg dat je een plek hebt om te verblijven

Als je wilt verbouwen, is het belangrijk om te weten wat je precies gaat verbouwen en of je dan nog in het huis aanwezig kan zijn of niet. Ga je een hele nieuwe vloer laten leggen? Zorg er dan voor dat je een slaapplek hebt voor de dagen dat je niet het huis in kan. Met ons assortiment slaapmaskers kan je toch overal slapen als een roosje. Ga je verhuizen? Maak dan van tevoren een plan van aanpak en een lijst van prioriteiten. Welke ruimtes moeten als eerste klaar zijn om het huis leefbaar te maken en welke kunnen wachten? Als je dat weet heb je direct een stappenplan waar je je aan kunt houden en is verhuizen niet meer zo heel erg overweldigend.

Meer nieuws