De perfecte kerstoutfit voor mannen

Merijn
5 december 2022
De perfecte kerstoutfit voor mannen

Wat je aan doet met kerstmis is een vraag waar vrouwen zich sneller mee bezighouden dan mannen. Maar ook voor mannen is het niet onbelangrijk om hier over na te denken. Je wilt namelijk niet buiten de boot vallen met je outfit. Je wilt niet te net gekleed zijn maar ook niet te casual. Maar hoe moet je je dan kleden? Casual chic heren, dat is het antwoord!

 

Wat is casual chic

De naam verraadt het eigenlijk al grotendeels. Casual chic is een mooie mix tussen casual kleding en nette kleding. Maar waar moeten bij casual chic heren aan denken? Bij casual weten we allemaal dat het gaat om een simpel t-shirt of een simpele trui met een jeans broek of zelfs een trainingsbroek eronder.

Bij chique denken we natuurlijk meteen aan een blouse met een colbert en misschien zelfs een vlinderstrik of een stropdas. Casual chic is dus eigenlijk een mengelmoes van deze twee stijlen. Zo kun je bijvoorbeeld wel een makkelijke jeansbroek aan doen en daar een coltrui en een colbert op aankleden. Of je draagt een nette pantalon met een simpel strak t-shirt erop. Je kunt dit makkelijk combineren waardoor je nooit over-dressed maar ook nooit under-dressed bent. Het makkelijke aan het combineren van bijvoorbeeld een colbert is dat je deze ook makkelijk weer uit kunt doen mocht je toch het gevoel hebben dat je toch iets te net gekleed bent.

 

Casual chic voor de kerstdagen

Waarom is deze kledingstijl perfect voor de kerstdagen? Casual chic heren, is de meest veilige optie als het gaat om de feestdagen. Of je nu met familie of vrienden hebt afgesproken, er is altijd een ongeschreven dresscode. Vaak ligt deze dresscode tussen “lekker chique voor een speciale gelegenheid” en “laten we maar lekker normaal doen”. Een beetje net mag er dus aan te pas komen maar het hoeft niet overdreven. Casual chic is dus de perfecte oplossing om deze balans te vinden. Zo zie jij er met de feestdagen net en feestelijk uit. Maar tegelijk krijgt niemand het idee dat je of helemaal geen moeite hebt gedaan of juist te veel moeite. Speel het safe, speel het casual chic heren!

Lees ook 5 mooie en persoonlijke cadeaus om te geven

Meer nieuws