Zo kun je een avond ontspannen na een zware werkdag

Casper Doorn
2 maart 2023
Zo kun je een avond ontspannen na een zware werkdag

Na een zware werkdag is het belangrijk om even de tijd te nemen en een avond te ontspannen. Dit helpt namelijk om het gevoel van overweldiging en stress te verminderen. Er zijn verschillende soorten manieren waarmee je kunt ontspannen na een zware dag. Hieronder staan enkele ideeën om je avond ontspannen door te brengen. Welke jij kiest hangt af van jouw voorkeuren en/of interesses.

Maak een wandeling

Een wandeling in de avond is dé manier om even af te schakelen na een lange en zware werkdag. Heb je bijvoorbeeld de hele dag aan de 5s methode moeten werken en wil je echt even met je gedachte ergens anders heen, geniet dan even van de rust die de natuur om je heen te bieden heeft. Interesse in wat de 5s methode betekend, lees het hier.

Beoefen Yoga

Een andere populaire en actieve manier om even te ontspannen is yoga. Het verhelpt eventuele spanningen in het lichaam en kalmeert je geest. Websites zoals YouTube staan vol met tutorials over yoga, waardoor je gemakkelijk aan de slag kunt.

Neem een bad

Heeft een wandeling of yogasessie nog niet geholpen? Laat dan zeker eens een warm bad vollopen. Een ontspannend bad kan namelijk wonderen verrichten. Tips die kunnen helpen is het toevoegen van enkele druppels essentiële oliën of badzout. Zet wat ontspannende muziek op en je verzinkt zo in je gedachte, hopelijk andere gedachte dan over werk. Ook kun je na of voor het bad gebruik maken van een massageapparaat om je spieren nog even lekker los te maken. Meer informatie over massage apparaten vind je hier.

Lees een goed boek

Een manier om even te ontsnappen aan de wereld zonder prikkels binnen te krijgen van de tv of telefoon is het lezen van een goed boek. Kies een boek dat je interesseert of een boek dat gewoon makkelijk weg leest. Of het nu een romcom, zelfhulpboek of thriller is, het lezen van een goed boek helpt bij het verminderen van stress en het kalmeren van de geest, mede doordat het je even bij de werkelijkheid weghaalt.

Mediteer

Mediteren is een steeds populairdere manier bij het verminderen van stress. Zoek bij het beoefenen van meditatie een rustig plekje op waarvan je weet dat je er niet gestoord zal worden.
Heb je nog nooit gemediteerd, maar wil je het wel graag een keer proberen? Er zijn tegenwoordig veel apps te vinden die begeleide meditatie aanbieden. Daarnaast beschikken apps zoals Spotify ook over meditatie lijsten, zowel begeleid als zelfstandig.

Kook een lekkere maaltijd

Ben je iemand die graag kookt en zichzelf hier helemaal in kwijt kan raken, doe dit dan vooral. Koken kan helpen om je even aan heel iets anders te laten denken. Probeer nieuwe recepten uit, of maak dat ene gerecht wat je zo superlekker vindt.
Even geen zin om te koken vanavond? Het bestellen van een gerecht dat je absoluut heerlijk vindt helpt natuurlijk ook.

Meer nieuws