Een TV huren voor je event

Jasper
17 januari 2022
Een TV huren voor je event

Binnenkort heb je een event en je wil daarvoor graag een TV huren. Je hebt ook gedacht aan een beamer, maar dat leek je geen geschikte optie. Een beamer is namelijk alleen maar zichtbaar als het volledig donker is op je event en/of in de zaal. Je wil liever wat meer licht dus je bent aan het kijken naar andere opties. LED schermen zouden een optie kunnen zijn, want deze kun je helemaal opbouwen zoals je wil en ze kunnen ook nog eens tegen de zon.  Toch denk je niet dat dat nodig is want je hebt het event binnen. Bovendien is een los scherm voldoende want je wil alleen maar een presentatie geven over SEA aan de bezoekers. Je denkt erover om daarom een tv te huren. Een tv huren is makkelijk en snel. Je weet alleen niet zo goed welk formaat handig is voor de hoeveelheid mensen waaraan je presenteert. In dit artikel leggen we het je uit.

 

Formaat

Het formaat van een tv hoeft niet lastig te zijn. Je moet alleen met een aantal dingen rekening houden als het aankomt op het formaat bij een tv huren. Als eerste moet je je bedenken wat je wil laten zien aan hoeveel mensen in een keer. Als je met 20 mensen bent dan is een 46 inch tv huren meestal voldoende. Ben je met een grotere groep en wil je echt een PowerPoint presentatie tonen? Dan is een 65 of een 82 inch tv aan te raden. Je wil namelijk niet dat de tekst te klein is en daardoor niet leesbaar. Om het je overzichtelijk te maken hebben we hier alles voor je op een rijtje gezet.

  • 46 inch: deze tv is net wat groter dan de tv die je thuis hebt. De tv is geschikt voor een kleine presentatie tot 25 personen. Je kunt deze tv ook in een kleine beursstand gebruiken.
  • 55 inch: deze tv is een grote tv. De tv is ruim voldoende voor een presentatie tot 45 personen. Je kunt deze tv ook in een middelgrote beursstand gebruiken.
  • 65 inch: deze tv is van een interessant formaat. De tv is goed voor presentaties tot 60 personen. Ook voor meetings in kleine settings kun je deze tv prima gebruiken. De kwartaalcijfers zijn zo bijvoorbeeld goed zichtbaar.
  • 82 inch: deze tv is de grootste tv die je kunt huren. De tv is ongeveer even groot als een klein projectiescherm. Je kunt hiermee een presentatie geven voor 80 tot maximaal 100 personen.

 

Huren

Een tv huren kan gemakkelijk online. Je kunt deze bijvoorbeeld huren bij lichtgeluid.nl. Ze hebben niet alleen tv’s die je kunt huren, maar ook microfoons of geluid. Alles voor je event kun je hier vinden. Veel succes met de juiste tv kiezen voor je event.

Meer nieuws