Je koffie, maar dan anders

Jasper
7 januari 2022
Je koffie, maar dan anders

De ene koffie is de andere niet. Als koffieleut ben je vast een fijnproever en weet je precies wat je wilt. Toch zijn er manieren om ieder kopje iets anders te laten smaken.

Probeer eens een andere melk

Je koffie zal al anders smaken als je een andere melk kiest. Drink je normaal gewone halfvolle of volle melk? Dan kun je ook kiezen voor speciale koffiemelk of cappuccino melk. Er zijn natuurlijk ook andere varianten: denk aan sojamelk en kokosmelk. Misschien durf je het nog niet aan om deze thuis te proberen, maar je kunt ook altijd vragen naar de soorten melk als je koffie gaat bestellen bij een koffiezaak. Grote kans dat deze combi sowieso lekker is.

Voeg eens gekke dingen toe

Durf je een beetje te experimenteren? Dan kun je dingen toevoegen die je koffie. Denk aan chocola, gember, anijs of kaneel. Extra cacaobrokjes geven de koffie nog een sterkere smaak. In de supermarkt zijn er ook verschillende soorten koffiesiroop te vinden. Je kunt dus makkelijk eens een smaak uit proberen en je bepaalt zelf hoeveel siroop je wilt toevoegen. Als je wilt, kun je ook wat sterke drank toevoegen zoals rum of Amaretto. In de zomer is het ook lekker om zelf een grote kop ijskoffie te maken met vanille-ijs of mokka-ijs. Uiteraard mag je je dan ook tegoed doen aan een flinke toef slagroom.

koffie bestellen

Varieer bij bestellen koffie

Je kunt er ook voor kiezen om een andere koffiesmaak te proberen. In de supermarkt is er keuze genoeg. Er zijn verschillende soorten bonen, die op een andere manier gebrand zijn of een andere sterkte hebben. Koffie bestellen in een koffietentje? Bestel eens een nieuwe variant. Je hoeft niet altijd voor de standaard koffie, cappuccino of espresso te gaan.

Kies een ander gebakje

Is een kop koffie onderdeel van je dagelijkse verwenmoment? Dan kan je snack ook medebepalen hoe je koffie smaakt. In een speculaas zitten andere ingrediënten dan in een stuk taart. Dit principe geldt niet alleen voor de zoete tussendoortjes. Drink je ’s ochtends koffie of wil je ’s middags tijdens lunch koffie bestellen? Dan bepaalt het eten ook de smaak.

Geniet van je kopje koffie op de bank

Als het buiten zo koud is hebben we niet altijd zin om buiten iets te doen. Maak je eigen thuisbioscoop. Kijk een film en geniet lekker met een warm kopje koffie op de bank.

Meer nieuws