Meer zichtbaarheid voor je webshop in Google

Casper Doorn
6 maart 2023
Meer zichtbaarheid voor je webshop in Google

Je hebt al een tijdje een webshop, maar je merkt dat je nog niet zoveel aankopen hebt. Je bent zichtbaar op social media en je hebt inmiddels best wel wat volgers, maar toch verkoop je nog steeds minder dan je zou willen. Je kan dan nog meer gaan posten op social media, maar vaak heb je niet de juiste doelgroep te pakken onder je volgers. Althans, niet de hele doelgroep die jij zou willen bereiken. Je kan wel nog meer gaan posten, maar als niemand het ziet dan heb je er niet heel veel aan. Toch kan je wel meer zichtbaarheid krijgen met je webshop en daarnaast meer naamsbekendheid. Dit kan door middel van search engine advertising. In dit blog vertellen we je er meer over.

SEA

Search engine advertising wordt ook afgekort wel SEA genoemd. Het is een specifieke manier van adverteren die gericht is op het verhogen van je zichtbaarheid. Ook krijg je er meer naamsbekendheid door. Dat is precies wat je wil voor je webshop, want je wil meer verkopen. Door SEA worden het aantal bezoekers op de website verhoogd wanneer ze via Google, Bing of Yahoo zoeken naar het product wat jij verkoopt. Kort gezegd is SEA dus een manier om bezoekers naar je website te krijgen door middel van advertenties. Deze advertenties worden weergegeven in de zoekresultaten op zoekmachines als Google, Bing of Yahoo.

search engine advertising

Zoekwoorden

Hoe werkt het dan precies? Dat gaat via zoekwoorden. Deze worden gekoppeld aan de advertenties. Typt iemand dit zoekwoord in dan komt jouw advertentie hoog in de zoekmachine te staan. Zo worden er dus eigenlijk bezoekers naar de webshop gelokt. Meer mensen zullen je webshop zien en zo krijg je hopelijk ook meer omzet. Zorg er wel voor dat je webshop optimaal werkt wanneer mensen er zijn, want werkt iets heel langzaam of zelfs niet dan haken mensen snel af en gaan ze naar een concurrent. Dat is wel het laatste wat je wil.

Voordelen

Wat zijn dan de voordelen? Deze zijn hier even kort voor je op een rijtje gezet. Je hebt als eerste een betere zichtbaarheid, doordat je hoger in de zoekmachines komt. Je hebt bovendien snelle resultaten. Je kan alle campagnes die je inzet precies volgen en de eerste resultaten zijn al binnen enkele dagen zichtbaar. Zo kun je snel bijsturen. Dat is meteen het volgende voordeel, want dit maakt SEA zeer flexibel.

lees ook Wat is SEA?

Meer nieuws