Pijn is niet fijn

Jasper
15 oktober 2022
Pijn is niet fijn

Het is een inkoppertje, maar dat maakt het niet minder waar. Pijn is inderdaad niet fijn. Pijn komt in verschillende vormen en maten, zowel fysieke als mentale pijn kan schade achterlaten bij een mens. Soms is het nodig om deze pijn te verzachten. Die verzachting kan soms moeilijk te vinden zijn, daarom hebben wij een blog geschreven over mogelijke pijnstillers die géén paracetamol zijn. Benieuwd hier naar? Lees dan hieronder verder.

Cannabinoids

Cannabinoids hebben meer dan een werking. Cannabinoids hebben een relaxend effect op mensen en zorgen daarnaast er ook voor dat iemand minder pijn voelt. Dit kan acteren op zowel fysiek als mentaal niveau. Ook zorgen ze voor een invloed op je zintuigen, cannabinoids laten je namelijk smaak intensiever proeven. Daarbij stimuleren cannabinoids ook fantasieën wat dagdromen kan veroorzaken.

Mediteren

Onderzoek heeft meermaals uitgewezen dat mediteren verlichtend kan werken. Pijn is als het ware je lichaam die een waarschuwing stuurt naar je brein dat er een overprikkeling plaats vindt. Wanneer dit gebeurt komen er receptoren vrij in je lichaam die de pijnzenuwen activeren. Fysieke maar vooral mentale pijn kan preventief verlicht worden door mediteren. Mediteren helpt namelijk in de emotionele lading weg te nemen bij een pijnervaring in je lichaam. Ook bij fysieke pijn kan de emotionele lading er voor zorgen dat de pijn intenser ervaren wordt. Wanneer een persoon beter getraind is in mindfulness en mediteren kan dit zeer bevorderend helpen tegen het niveau van de pijn die ervaren wordt. Naast fysieke pijn kun je natuurlijk ook mentale pijn hebben. Denk maar een aan het voorbeeld waarbij je veel te veel betaald door een verkeerd leaseplan dat je getekend hebt. Daarom is het handig om te weten waar je op moet letten bij het leasen van een auto.

Gember

Gember, niet iedereens favoriete eten, heeft ongelooflijk veel goede aspecten er aan. Naast de multifunctionaliteit in de keuken die gember biedt heeft het ook een pijn verlagende kwaliteit. Zo heeft onderzoek uitgewezen dat gember specifiek goed kan zijn om gewricht- en spierpijn aan te pakken! Een bijkomend voordeel is dat gember ook nog eens goed is voor je immuunsysteem. Wij raden dus iedereen aan om wat gember in zijn of haar dieet toe te voegen!

Pepermunt

Er is een goede reden dat pepermunt vaak gebruikt wordt bij maagzuurremmers, het heeft namelijk een pijn verlagende werking op de maag! Pepermunt is een wondermiddel wanneer het aankomt op darm- en maagproblemen. Daarnaast heeft het ook nog eens een positief effect op tand- en spierpijn, de term wondermiddel wordt hier dus niet licht gebruikt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een hele zak pepermuntjes in een dag op eet, dosering is namelijk alles. Maar probeer eens een kop munt thee te drinken in de middag, je lichaam zal je dankbaar zijn!

We hebben ook blogs geschreven voor mensen die specifiek last hebben van rugpijn in de auto en over groeipijn- & problemen bij kinderen.

Meer nieuws