Welke soorten containers zijn er? En waar worden ze voor gebruikt

Jasper
16 januari 2023
Welke soorten containers zijn er? En waar worden ze voor gebruikt

Tegenwoordig word al het afval gescheiden. Als je met een verbouwing bezig bent of op het punt staat om met een verbouwing te gaan beginnen, dan is de kans groot dat je ook afval kwijt moet. Je hebt verschillende soorten containers in veel soorten en maten. We gaan het hebben over de meest voorkomende en nodige containers voor persoonlijk gebruik.

Bouwcontainer

Een bouwcontainer is meestal open en in verschillende maten te verkrijgen. De gebruikelijke maten zijn 3m³,6m³ en 10m³. In bouwcontainers zijn de volgende dingen toegestaan: karton, metaal, puin, glas, hout, kunststof, plastic en vloerbedekking.

De volgende dingen zijn niet toegestaan: dakafval, airco's, accu’s, matrassen, asbesthoudende en chemische materialen, koelkasten/vriezers, autobanden, vetresten en bielzen of gepregneerd hout.

Groencontainer

Ben je van plan om je tuin een opfrisbeurt te geven en al je planten en bomen te snoeien? Dan is een groencontainer een must. De inhoud van de groencontainers zijn het zelfde als de bouwcontainers. De volgende dingen zijn toegestaan in de groencontainer: boomstammen, boomstonken, snoeiafval, plantenresten, gras, riet, bladeren, bamboe, plantsoenafval en takken en struiken.

Deze dingen zijn niet toegestaan: steen, aarde, grond, zand, agrarisch afval zoals fruit en (bewerkt) hout.

Puincontainer

Als je je huis gaat verbouwen en er sloopwerk aan te pas komt dan heb je weer een puincontainer nodig. De zware sloopstenen wat uit je huis komt kunnen zo makkelijk afgevoerd worden, wat weer tijd en een ritje naar het milieupark scheelt. De maten en inhoud zijn weer het zelfde als bij de voorgaande containers. Dit is in de puincontainer allemaal toegestaan: dakpannen, plavuizen, tegels, cementdekvloer, gemetselde of betonnen muren, straatwerk en kalkzandsteen.

Deze dingen zijn niet toegestaan: asbesthoudende en chemische materialen, puinzakken, dakgrind, gips en (gas) beton.

Grondcontainer

Ben je van plan om een zwembad uit te graven of andere graafwerkzaamheden uit te voeren in of rondom je huis dan heb je een grondcontainer nodig. Het moet wel schone grond zijn het mag niet verontreinigd zijn anders kan het niet afgevoerd worden. De volgende dingen zijn toegestaan in een grondcontainer: zand, klei, aarde en kortgemaaid (niet vervuild) gras. Hout, plastic, boomstronken, wortels en grind zijn niet toegestaan.

Aanbod van containers

In elke woonplaats is het mogelijk om een container te huren. Het beste is natuurlijk om dit zo dichtbij mogelijk te doen. Woon je in Den Haag, neem dan eens een kijkje op container huren Wassenaar. Het is altijd slim om te vergelijken welk containerbedrijf de beste voorwaarden en aanbod heeft.

Meer nieuws