Zo huur je gemakkelijk en snel een afzetbak

Casper Doorn
20 maart 2023
Zo huur je gemakkelijk en snel een afzetbak

Bij het verbouwen of verhuizen kan er een hoop afval ontstaan. Het afval is vaak te veel om naar de stort te brengen. Wellicht ben je aan het verhuizen of sta je op het punt om je huis te verbouwen. In beide gevallen is het handig om te weten hoe het proces van het huren van een afzetbak in zijn werk gaat. In dit artikel kom je alles te weten over het huren van afzetbakken.

afzetbak

Wat is een afzetbak?

Een afzetbak is een grote ijzeren container waar een hoop afval in kunt gooien. Vaak komen deze bakken in de volgende afmetingen: 3m3, 6m3 en 10m3.  Afhankelijk van het soort afzetbak mag je bepaalde afvalresten van grondstoffen in de bak gooien. Deze wordt later na door de verhuurder opgehaald en weggebracht. Handig als je niet beschikt over een mileupas of over het juiste vervoer om al het afval weg te brengen. Een afzetbak bespaard je vaak moeite, tijd en geld.

afzetbak

Welk materiaal mag in een afzetbak?


Het materiaal dat in de afzetbak mag worden gegooid is afhankelijk van het soort bak die je besteld hebt. Zo zij er afzetbakken voor grond, voor gras, voor puin, voor hout, ect. Op de website staat nagenoeg altijd vermeld welke materialen er in een afzetbak mogen. Neem bij twijfel altijd even contact op met de verhuurder. Je wil namelijk niet hebben dat het materiaal weer uit de container moet worden gehaald.

Afzetbak huren in 6 stappen

  1. Kies het soort container dat je graag wilt hebben. Heb je meerdere verschillende soorten afval? Kies dan alleen voor een afzetbak voor de grootste afvalstroom.
  2. Kies het juiste formaat voor je afval. Laat hiervoor een inschatting maken. Je wilt achteraf niet hebben dat je te veel betaald of dat je een te grootte of te kleine bak hebt.
  3. Bestel de container. Via internet kun je binnen enkele seconde bepalen wanneer en waar de container wordt afgeleverd.
  4. De container wordt geplaatst. Hier hoef je als huurden niet per se bij te zijn. Wel heeft de verhuurder graag dat de juiste voorbereidingen worden getroffen zodat hij de afzetbak volgens afspraak kan plaatsen.
  5. Vullen maar!
  6. Het ophalen van de container. Maak tot slot een nieuwe afspraak met de verhuurde om de bak op te halen. Vaak kan dit ook al bij het bestellen van de container.

Meer nieuws